Drivkraft (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 260
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202368074
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Drivkraft

DRIVKRAFT er boka om mannen som fikk gjennomført et av de viktigste tiltak for folkehelsen i Norge i moderne tid. Røykeloven førte til at Dagfinn Høybråten ble utskjelt og uthengt, og her forteller han om hva som skjedde bak kulissene i arbeidet med denne reformen. I sin bok viser han hva det koster å stå oppreist i kampen for politiske saker en tror på, men også hva det er mulig å oppnå med kunnskap, målrettet arbeid og utholdenhet.

DRIVKRAFT tegner bilder av mennesker og hendelser som har formet Dagfinn Høybråten som politiker. Han deler raust av hva han selv har lært og erfart gjennom snart fire tiår i norsk politikk og samfunnsliv. Han er åpenhjertig om seire og nederlag, og forteller om politisk spill og idealisme, om vennskap og rivalisering.

Til toppen

Andre utgaver

Drivkraft
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser Drivkraft

Høybråtens styrke som forfatter er at han klarer å knytte historien og de politiske verdiene, eller kanskje det politiske «kallet», sammen. Alt i en grunnleggende optimistisk tone. Boken er i så måte til inspirasjon og oppmuntring

Ingrid Skjøtskift, Adresseavisen

"Alle de i politikken som er avhengig av å forstå Kristelig Folkeparti er også nødt til å lese Høybråtens bok. Han viser så tydelig hvor verdibasert, og annerledes, partiet er. [...]Tar man så med at Høybråten, som en gang var journalist i herværende avis, fortsatt skriver godt, er konklusjonen at boken så absolutt er verdt å lese. Det er i grunnen forfriskende at han ikke lefler med oss."

Aslak Bonde, Vårt Land

"Dagfinn Høybråten leverer et solid bidrag til en hel rekke debatter, og handemonstrerer at han er en politiker av format."

Tarjei Gilje, Dagen

"Høybråten er røykelovens far. I sin biografi gjør han tidligere Høyre-leder, Jan Petersen, til lovens onkel. Det viser litt av Høybråtens romslighet. Han tar ikke hele æren, selv for sin største sak. Røykeloven vil likevel alltid være knyttet til ham. Skjellsordene haglet før han fikk loven på plass. I ettertid er stemningen snudd. Skurken er blitt til helt. Han fikk rett til slutt, Dagfinn Høybråten."

Harry B.A. Strand, Adresseavisa

"Bokas styrke er Dagfinn Høybråtens evne til refleksjon og til å trekke lange linjer."

Hege Ulstein, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Dagfinn Høybråten (f. 1957) er visepresident i Stortinget. Han blant vært helseminister, arbeids- og sosialminister, statssekretær i Finansdepartementet og president i Nordisk Råd. Han har i en årrekke innehatt vervene som partileder og parlamentarisk leder for Kristelig Folkeparti. Hans offentlige virke omfatter også ledende roller i forvaltningen, blant annet som sjef for Trygdeetaten i Norge og rådmann i Oppegård kommune. Han er styreleder for GAVI-alliansen, et globalt offentlig-privat samarbeid for å sikre at barn i fattige land får tilgang til livreddende vaksiner. Høybråten er utdannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo.