Dritt (Heftet)

Serie: CUB-serien 

Forfatter:

, Isak Rogde (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Filth
Oversatt av: Rogde, Isak
Serie:
ISBN/EAN: 9788202191122
Omtale Dritt
Jula nærmer seg, og politibetjent Bruce Robertson lader opp til feiring på sitt eget vis, med fyll, dop og damer. Men alt er ikke bare fryd: Kona Carol har vært forsvunnet en tid, dopen gir virkninger ingen mann kan overse, han har ydmykende trøbbel med sine mest uedle deler - og det dukker opp et lik.

Bruce stuper med morbid tjenesteiver ned i Edinburghs underverden (han har vært der før) på jakt etter ghaneseren Efan Wuries morder, og styrkes stadig i sine mest fremtredende karaktertrekk - han er rasistisk, kvinneforaktende, hyklende løgner. Han gjør alt for å kvalifisere til stillingen som kammerets nye førstebetjent, og stiller med sammenbitte tenner på bevisstgjøringskurs (det ordet!) om holdninger til minioriteter. Hans holdning til både minioriteter og kvinner forblir ukorrekte. Men dette med Carol. Hvor er hun? Har hennes forsvinning noe med mordet på ghaneseren å gjøre? Svarene kommer som dundrende klohammerslag mot Bruce Robertsons hode. For alt går bare nedover for Bruce. Og når bunnen er nådd, kan det bare gå en vei. Nedover.

Oversatt av Isak Rogde

Til toppen

Om forfatter
Irvine Welsh ble født i Muirhouse, et arbeiderstrøk rett utenfor Edinburgh, i 1961. I 1977 forlot han Edinburgh og drog til London. Trainspotting (1996) er hans første roman på norsk.
Bøker i serien