Døtre av en ny tid (Innbundet)

Serie: Carmen Korns århundretrilogi 1

Forfatter:

Ute Neumann (Oversetter)

Carmen Korns Døtre av en ny tid er en familiesaga, men gir også et bilde av det tyske samfunn gjennom det turbulente 1900-tallet. Fire kvinner - to verdenskriger - et århundre i Tyskland.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Töchter einer neuen Zeit
Oversatt av: Neumann, Ute
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202631680
Kategori: Romaner
Omtale Døtre av en ny tid

Døtre av en ny tid av Carmen Korn er begynnelsen på en trilogi om fire tyske kvinner - og deres barn og barnebarn - gjennom hele 1900-tallet.

Å hjelpe en ny generasjon inn i en fredelig verden er Henny Godhusens plan da hun våren 1919 begynner på jordmorskolen i Hamburg, sammen med barndomsvenninnen Käthe.

Jentene er bare 19 år gamle, men har allerede opplevd en verdenskrig. Nå er det endelig fred, og Henny lengter etter å leve.

Henny og Käthe blir raskt kjent med to andre unge kvinner: den velstående Ida og lærerinnen Lina. Til tross for ulikhetene mellom dem blir de fire kvinnene venninner. I løpet av de neste tiårene deler de medgang og motgang, personlige skjebneslag og omveltningene i verdenspolitikken, spesielt fremveksten av nazismen og den truende andre verdenskrig. Flere ganger blir vennskapet deres satt på harde prøver.

Trilogien har solgt 1,7 millioner eksemplarer i Tyskland.

Til toppen

Du dykker så dypt inn i livene til Henny og vennene hennes at du til slutt absolutt vil vite hvordan historiene fortsetter.
HAMBURGER MORGENPOST

Andre utgaver

Døtre av en ny tid
Bokmål Ebok 2020
Døtre av en ny tid
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Døtre av en ny tid
Bokmål Heftet 2021
Om forfatter

Carmen Korn ble født i Düsseldorf i 1952, og er datter av komponisten Heinz Korn. Hun er utdannet journalist og har arbeidet i Stern magazine. Carmen Korn er gift og har to barn. Hun har skrevet flere kriminalromaner.

Carmen Korns århundretrilogi har solgt mer enn 2 millioner bøker i Tyskland.
Trilogien er solgt til: Brasil (Planeta), Frankrike (Leduc), Italia (Fazi), Nederland (Signatuur), Portugal (Planeta Manuscrito), Spania (Planeta), Spania - Katalanische Sprache (Grupo 62), Tsjekkia (Prostor).

Bøker i serien