Dokumentasjon i sykepleie (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202420819
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helse- og sosialfag, Akademisk, Helsefag, Akademisk, Helse- og sosialfag, Sykepleiefag, Akademisk, Helse- og sosialfag
Omtale: Dokumentasjon i sykepleie

Dokumentasjon i sykepleie er en grunnleggende innføringsbok i sykepleiedokumentasjon i pasientjournalen. Den handler om hva en faglig forsvarlig eller kunnskapsbasert praksis innebærer, og hvordan kvaliteten på helsepersonells helsehjelp best kan synliggjøres.

Noen sentrale temaer er:

Hva innebærer det å yte faglig forsvarlig og kunnskapsbasert helsehjelp? Hvorfor skal helsepersonell dokumentere? Hva skal sykepleiere dokumentere? Hva er de formelle og juridiske kravene til dokumentasjon i pasientjournalen? Hvordan kan sykepleiere dokumentere helsehjelp i elektronisk pasientjournal (EPJ)

Dokumentasjon i sykepleie drøfter den enkelte sykepleiers ansvar. Den tar opp problemstillinger knyttet til elektronisk samhandling. Forfatteren reiser også spørsmålet om hvorfor så mange sykepleiere sliter med å dokumentere i en faglig og juridisk forsvarlig form.

Til toppen

Om forfatter
Grete Vabo er utdannet sykepleier og er kandidat i sykepleievitenskap. Hun er ansatt som universitetslektor ved Universitetet i Agder.