Strid og samarbeid (Innbundet)

mellom høyre og venstre i norsk politikk fra 1814 til i går

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202494049
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Strid og samarbeid
Kåre Willoch har vært en institusjon i norsk politikk i mer enn et halvt århundre. I denne boken trekker han de lange linjene i vår politiske historie, fra selvstendighetsverket på Eidsvold til EU-strid og miljøutfordringer. Med uforlignelig humor og suveren oversikt viser Willoch hvordan politikkens venstre- og høyreside sammen har bygget dagens Norge, i strid og samarbeid.

Til toppen

Andre utgaver

Strid og samarbeid
Bokmål Ebok 2015
Strid og samarbeid
Bokmål Heftet 2016
Anmeldelser av Strid og samarbeid

Strid og samarbeid

«Kåre Willoch er fortsatt politikkens i særklasse ener. Ingen over - ingen ved siden av!»
 
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Strid og samarbeid

«[…] en velskrevet beskrivelse av hvor de politiske maktblokkene har stått i en rekke av vårt lands viktigste saker.»Espen Leirset, Trønder-Avisa

Til toppen

Om forfatter
Kåre Willoch var stortingsmedlem i over tredve år, fra 1957-89. Han var med i Lyngs regjering i 1963, i Bortens regjering 1965-70 og var statsminister i Norge fra 1981-86. Han har ledet Stortingets utenriks- og konstitusjonskomité, innehatt en rekke sentrale verv både nasjonalt og internasjonalt, og var fylkesmann i Oslo og Akershus frem til han ble pensjonert i 1998. Han har vært styreformann i NRK, virket som direktør for Fr. Nansens Institutt og har markert seg som en av samfunnsdebattens mest reflekterte aktører.