Markedets fremtid (Heftet)

Kapitalismen i krise?

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 292
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202321512
Kategori: Samfunn og debatt
Fag: Markedsføring
Nivå: Akademisk
Omtale Markedets fremtid

Vil finanskrisen medføre et idéhistorisk epokeskifte, eller vil kapitalismen og markedsliberalismen likevel overleve? Finnes det egentlig noe alternativ? Er kapitalismen demokratisk? Har finanssektoren blitt en for mektig aktør? Er det egentlig krise? Vil Kina overta USAs rolle som verdensimperium? Er forbrukerkulturen myndiggjørende eller undertrykkende? Er kritikken av kapitalismen lenger relevant?

Bokens redaktører har invitert et knippe forskere fra humaniora og samfunnsvitenskapene til å besvare disse spørsmålene.

Markedets fremtid. Kapitalismen i krise? henvender seg til samfunnsengasjerte lesere som ønsker å forstå markedsøkonomiens ringvirkninger på kultur, samfunn og politikk.

Til toppen

Om forfatter
Ole Jacob Madsen er utdannet psykolog og filosof fra Universitetet i Bergen. Han er ansatt som stipendiat ved Senter for vitenskapsteori, UiB, der han skriver på en doktorgrad om den terapeutiske kultur og psykologprofesjonens samfunnsansvar og etiske utfordringer. Han har tidligere jobbet som psykolog i den psykologisk-pedagogiske tjenesten (PPT).