Englebyen (Ebok)

Historier fra Beslan

Forfatter:

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig i Tanum e-bok leseapp eller på Min side. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 255
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202364342
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale: Englebyen
En hel verden fulgte dramaet som utspilte seg i Beslan i Nord-Kaukasus i september 2004. 186 barn og 147 voksne mistet livet i en av historiens mest brutale terroraksjoner. Hva skjedde egentlig i løpet av de tre døgnene og hvem var terroristene?

En søvnig småby var forandret for alltid. Hvordan er det mulig å leve videre etter en slik katastrofe? I Englebyen møter vi de overlevende og etterlatte på nært hold, og gjennom dem blir vi kjent med et helt, lite samfunn. Samtidig er boken en jakt på sannheten. For hvilket ansvar har de russiske spesialstyrkene for det tragiske utfallet, og hvorfor har kritikere av myndighetenes fremgangsmåte blitt forsøkt kneblet?

Dette er beretningen om en småby og dens levende og døde innbyggere.

Til toppen

Andre utgaver

Englebyen
Bokmål Innbundet 2011
Englebyen
Bokmål Heftet 2012
Om forfatter

Erika Fatland (f. 1983 i Haugesund) er forfatter og sosialantropolog fra Ølen i Vindafjord kommune. Hun har sin utdannelse fra Lyon, Helsinki, Københavns Universitet og Universitetet i Oslo, der hun tok sin mastergrad i sosialantropologi i 2008. Masteroppgaven, med tittelen ”Skole nr. 1. Tre år etter tragedien”, er basert på et lengre opphold i Beslan i Nord-Kaukasus høsten 2007, der Erika Fatland intervjuet overlevende, etterlatte, pårørende, lærere og myndighetsrepresentanter omkring ettervirkningene av terroraksjonen mot Skole nr. 1, 1.-3. september 2004. Hvordan var det mulig å leve videre etter en slik katastrofe? Feltarbeidet ble komplettert med et ytterligere opphold i Beslan senvinteren 2010, der hun i tillegg intervjuet menneskerettighetsaktivister og etterforskere, slik at det brennbare og unike stoffet kunne omarbeides til en reportasjebok.

2008–2010 var Erika Fatland stipendiat og vit.ass. ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt.

Erika Fatland debuterte 2009 med barneboken Foreldrekrigen, en burlesk roman om 10-åringen Amanda, som opplever at foreldrene ikke bare skal skilles, men at de også innleder full krigføring; sender hverandre stinkbomber, deler møblementet med motorsag osv. Boken, illustrert av Per Dybvig, fikk meget gode anmeldelser og ble valgt ut av Den norske Bokhandlerforenings Leselystaksjon 2010 som en av de fem titlene som skulle deles ut til alle Norges 6.- og 7.-klassinger det året.

Fatland har bodd og reist i mange land verden over. Hun taler en rekke språk, bl.a. engelsk, fransk, russisk, tysk, italiensk og spansk. For tiden studerer hun arabisk ved Universitet i Oslo. Hun arbeider også som frilansjournalist for flere norske publikasjoner, som Dag og Tid, A-magasinet, Syn og Segn m.fl.. Hennes journalistiske virksomhet spenner vidt, fra reportasjer om utbryterrepublikken Transdnjestr til rapporter fra filmfestivalen i Berlin; fra utenrikspolitiske analyser til kunstnerintervjuer og underfundige petiter.

I 2015 var Erika Fatland én av ti forfattere som ble utvalgt i Morgenbladets kåring av de beste forfatterne under 35 år.

Erika Fatland er for tiden bosatt i Oslo.