Groruddalen av Øyvind Holen (Ebok)
Ebok

Groruddalen (Ebok)

En reiseskildring

Forfatter:

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig i Tanum e-bok leseapp eller på Min side. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 307
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202448141
Kategori: Historie
Omtale: Groruddalen
Lærer du Oslo å kjenne gjennom avisoverskriftene, vekker Groruddalen assosiasjoner til gettodannelser, sosial nød og ungdomskriminalitet. En grå ørken av betong, trafikk og forurensing, der ingen setter sin fot dersom de ikke er absolutt nødt.

Journalist og forfatter Øyvind Holen har sett seg lei på svartmalingen av sin egen barndoms grågrønne dal, og tar leserne med hjem på en kulturhistorisk reise via dalens to hovedpulsårer, T-banelinje 5 til Vestli og 2 til Ellingsrudåsen. Det blir en reise som tar oss med til eksotiske plasser som travbanen på Bjerke, jazzklubben på Høybråten og Stokken på Stovner, til kinarestauranter, fritidsklubber, kjøpesentre, cricketbaner, villastrøk og herregårder.

Dalen har flere innbyggere enn Stavanger, og har fostret folk som Jan Kjærstad, Trygve Lie, Warlocks, Jon Rønningen og Pål Enger. Groruddalen er langt mer enn en drabantby, den er et prisme for samfunnsutviklingen i Norge; forskjellen mellom øst og vest, klassemobilitet og ikke minst ny norsk innvandrerkultur.

Øyvind Holen (f. 1973) har jobbet som journalist siden 1989, blant annet i Aftenposten, Dagsavisen, VG, Klassekampen, Bergens Tidende og Morgenbladet.

Til toppen

Andre utgaver

Groruddalen
Bokmål Heftet 2016
Om forfatter
Øyvind Holen (f. 1973) er fra Lindeberg i Groruddalen i Oslo, og jobber som journalist i Dagens Næringslivs fredagsbilag, D2. Han har skrevet fem sakprosabøker og én tegneserie.

Hiphop-hoder: Fra Beat Street til bygde-rap
(2004) handler om den norske hiphophistorien, Groruddalen: En reiseskildring (2005) er en reise gjennom barndommens grågrønne dal, mens Donald-landet: Hvordan en and i matrosdress formet det moderne Norge (2012) handler om den kulturelle påvirkningskraften fra tegneseriebladet Donald Duck & Co.

I 2010 vant Øyvind Holen og illustratør Mikael Noguchi fagbokprisen i Kulturdepartementets prising av årets beste barne- og ungdomsbøker for Hiphop: Graffiti, rap, breaking, dj-ing (2009), en faktabok om den amerikanske og norske hiphophistorien. Faktaløve: Hiphop (2010) er en bearbeidet lettlestbok av samme historie, og i 2012 debuterte Holen og Noguchi skjønnlitterært med første bind av tegneserieromanen Drabant.