Per (Heftet)

Glimt av min far

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 248
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202492687
Kategori: Biografier
Omtale Per

Per Fugelli er en skikkelse Norge har vent seg til å se i offentlige roller: som lege, forsker, samfunnsrefser og i det siste - som en kreftpasient som vet han lever på lånt tid.

Aksel Fugelli har vokst opp med en far som har vært til stede. I mediene, i pasientenes takknemlighet - og i familien, hans egen flokk.

Denne boken er en lang samtale mellom de to. Uten å vike unna vanskelige spørsmål går de gjennom farens liv en siste gang. Det er en tekst som hverken frykter konfrontasjon eller nærhet. Noen ganger snakker de forbi hverandre. Noen ganger bryter samtalen sammen. Og hele tiden kommer de langsomt nærmere hverandre. Blottet for sentimentalitet, lik en lege som eksaminerer en pasient, streker sønnen opp bildet av sin egen far, som etterhvert fremstår naknere, mer sårbar, men også virkeligere enn før.

"PER - Glimt av min far" er et møte mellom to mennesker som har et helt liv å dele og oppsummere like før det slutter. Boken er en virkeliggjøring av Per Fugellis oppfordring: "Ikke vær et ett-tall på jorda. Bry deg om flokken din."

Les mer om boken her.

Til toppen

Andre utgaver

Per
Bokmål Innbundet 2014
Per
Bokmål Ebok 2014
Per
Bokmål Lydbok-CD 2014
Per
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Om forfatter
Aksel Fugelli (f. 1968) er født i Oslo og oppvokst i Lofoten og i Finnmark. Som voksen bodde han femten år i Brasil før han slo seg ned i Bergen. Han har skrevet romanene Rock rundt klokka, Under en lilla måne, Øye for øye og Papegøyens hevn, samt brevboken Fribrev sammen med Per Fugelli. I 2014 utga han biografien, Per. Glimt av min far.