Hjemlandet (Innbundet)

Haakon og Maud VII

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 536
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202452643
Kategori: Biografier
Omtale: Hjemlandet

Aldri var Haakon VII rolle i Norges historie av større betydning enn i de fem årene han befant seg på fremmed jord. Med kongen og hans råd i London, etablerte det seg to alternative regjeringer i Oslo. Begge manglet parlamentarisk fundament. Den ene flyttet inn på Slottet, den andre satt gjemt bak okkupasjonens blendingsgardiner. Den ene baserte seg på nazistisk militærmakt, den andre bygget en hær i det skjulte. Kronprinsen var med sin far og den lovlige regjeringen i det kjempende Storbritannia. På den andre siden av havet etablerte kronprinsesse Märtha et nært forhold til mannen som hadde satt seg fore både å vinne krigen og å sikre freden. President Roosevelt pekte på Norge som et eksempel for verdens folk.

Hjemlandet er beretningen om et lite lands rolle i en krig der verdener forgår og sivilisasjoner styrter i grus. Tor Bomann-Larsen skildrer slaget om vårt eget selvbilde.

«En kongebiografi så storslagen og i slikt omfang har ingen skrevet maken til tidligere.» Ulf Andenæs, Aftenposten

Til toppen

Anmeldelser av Hjemlandet
"Som han kan skrive, Tor Bomann-Larsen. I sitt syvende bind i storverket Haakon & Maud smeller han til igjen. […] med driv og engasjement og et brennende hjerte for å formidle sitt unike stoff. Vi snakker om norgeshistoriens største biografiprosjekt[…]"
 
Guri Hjeltnes, VG
"[…] en storslått, solid og velskrevet sammenfatning av Norges mørkeste kapittel i skyggen av verdenskrigen, stormaktene og romantikken, der en konge gjennom tålmodighet og klarsyn står last og brast med sitt æresord: «Nei, nei og atter nei»."Mode Steinkjer, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman. Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Syvende bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid lanseres høsten 2016. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.