Dødsfellen (Innbundet)

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 425
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Blue Nowhere
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202206796
Kategori: Krim
Omtale Dødsfellen

Spillet heter Adgang. Adgang er alt, og det ultimate bevis for å ha fått adgang til et menneskes liv, er å dolke det i hjertet.

Han kaller seg Phate, og er en av verdens fremste dataguruer. Nå har han sett seg ut Silicon Valley som område for sitt grusomme spill. Det geniale systemet hans, Bakdør, gir adgang til hva det skal være av sikkerhetsgraderte datasystemer, og etterlater heller ingen spor for andre enn det svært trente øye. Et slikt øye har Wyatt Gillette, en hacker som soner en dom for å ha brutt seg inn i forsvarets datafiler. Nå er han Statspolitiet i Californias eneste håp i jakten på en morder som skifter identitet like effektivt utenfor nettet som når han er logget inn. For etter at Phate har "slått rot" i offeres datamaskin, kler han seg ut og oppsøker det...

Etterforsker Frank Bishop er av den gamle skole, han baserer sine undersøkelser på grundig politiarbeid, på obduksjon, åstedsrapporter og ledetråder. Men når åstedet er kyberrommet – hva da? Motvillig samarbeider han med Gillette i jakten på morderen både i og utenfor maskinverdenen, mens Phate spiller ufortrødent videre. Og naturligvis kjenner de to dataguruene hverandre – virtuelt. Nå sirkler de seg inn, sniffer seg fram til den andre.

Med Dødsfellen har Jeffery Deaver tatt steget inn i kyberrommet. Resultatet er ulidelig spennende, også for dem som utelukkende beveger seg rundt på nettet ved hjelp av piler og søkemotorer. Det er et fascinerende forhold mellom menneske og maskin som anskueliggjøres i skildringen av hackeren, der han farer fra Singapore til Bulgaria tilbake til Silicon Valley på jakt etter elektroniske spor.

Les utdrag fra boken

Til toppen

Andre utgaver

Dødsfellen
Bokmål Heftet 2010
Om forfatter

Jeffery Deaver er tidligere journalist, visesanger og jurist. Men det er som thrillerforfatter at han er blitt kjent verden over. Han har skrevet atten romaner, og Mystery Writers of America har nominert ham til fem Edgar-priser. Han har dessuten vært nominert til Anthony-prisen, og har to ganger vunnet lesernes pris for årets beste novelle i Ellery Queen´s Mystery Magazine.

Boka Jomfrugraven ble filmet med James Garner og Marlee Matlin i hovedrollene, mens romanen Knokkelsamleren hadde Denzel Washington og Angelina Jolie i rollene som Rhyme og Sachs.

Se oversikt over bøkene om Lincoln Rhyme og Amelia Sachs her.


Tungetale
(Speaking in Tongues) kom på norsk i 1997. Boken kom ut i USA i 1995 og er karakterisert som "skremmende, smart og uimotståelig lesverdig" (Stephen King).

Han bor i Virginia og California.