Dødens herskerinne (Heftet)

Serie: Kaliber 

Forfatter:

Ute Neumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Totenfrau
Oversatt av: Neumann, Ute
Serie: Kaliber
ISBN/EAN: 9788202508241
Kategori: Romaner
Omtale Dødens herskerinne

Blum driver et begravelsesbyrå. Hun har to barn, er populær og kjent for sitt gode hjerte og sorte humor. Hun kjører motorsykkel og er lykkelig gift. Men da ektemannen, en politimann, dør i en ulykke, rakner det gode livet.

Ved en tilfeldighet oppdager hun at det kanskje ligger noe mer bak ulykken. Hvorfor måtte mannen dø? Blum begynner å stille spørsmål. Når hun finner svarene, slår hun til. Nådeløst.

Til toppen

Andre utgaver

Dødens herskerinne
Bokmål Innbundet 2015
Dødens herskerinne
Bokmål Ebok 2015
Om forfatter

Før han skrev sin siste bok, jobbet Bernhard Aichner (f.1972) et halvt år på et likhus i hjembyen Innsbruck, i Østerrike. En dag sto han med en hårføner i hånden og tørket håret til en åttifire år gammel dame. Da innså han at han ikke lenger var redd for døden.

Bernhard Aichner er forfatter og fotograf. Han har skrevet både bøker, hørespill og teaterstykker. Han debuterte som forfatter i 2000 med boken Babalon, en samling med flere små fortellinger. Hans første roman Essentials about Bliss (Das Nötigste über das Glück)kom fire år senere i 2004.

Til sammen har han skrevet sju romaner, hvor av de siste fire er innenfor krimsjangeren. Tre av dem er deler av en krimserie og handler om begravelsesagenten Max Broll. Hans siste krimroman Dødens Herskerinne (Totenfrau) ble en kjempesuksess i Østerrike og Tyskland og er hans første bok som er blitt oversatt til norsk. Boken handler om kjærlighet og hevn, om tobarnsmoren og begravelsesagenten Blom som opplever et traumatisk tap og blir seriemorder for å hevne sin manns død.

Han har mottatt flere østerrikske priser og stipend for sitt arbeid både som fotograf og forfatter.

Bøker i serien