Dødens herskerinne (Ebok)

Forfatter:

Ute Neumann (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.1 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Totenfrau
Oversatt av: Neumann, Ute
ISBN/EAN: 9788202470890
Kategori: Krim
Omtale Dødens herskerinne

Blum driver et begravelsesbyrå. Hun har to barn, er populær og kjent for
sitt gode hjerte og sorte humor. Hun kjører motorsykkel og er lykkelig gift.
Men da ektemannen, en politimann, dør i en ulykke, rakner det gode livet. Ved en tilfeldighet oppdager hun at det kanskje ligger noe mer bak ulykken.
Hvorfor måtte hennes mann dø? Blum begynner å stille spørsmål. Når hun har funnet svarene, slår hun til. Nådeløst.

Begravelsesbyrået Blom var det første i Innsbruck. De levde godt på de døde. Først var det Hagens far, så Hagen, og nå var det Blum. Bare Blum, for hun hatet fornavnet sitt, hadde aldri orket det, ikke en eneste dag. La de døde være i fred, Brünhilde. Slutt å leke med dem, Brünhilde. Ikke stikk fingrene i nesa på dem. Brünhilde. Et navn som ikke hadde noen som helst tilknytning til henne, et navn de hadde gitt henne fordi Hagen var tyskere enn tysk, fordi han elsket Wagner, Nibelungen-sagaen, fordi han ville at datteren skulle passe inn i hans verden. Brünhilde. Hun har bannlyst navnet fra livet sitt. Nå er det bare Blum. Ikke Brünhilde. Ikke siden hun fylte seksten, ikke siden hun sluttet å være Hagens lille soldat, ikke siden hun sluttet å gjøre alt han ville, siden hun sluttet å adlyde. Blum, og bare Blum. Hun insisterte. Selv om han straffet henne.

”Blum, altså. En blanding av hensynsløshet, moralsk frihet, morsfølelser, kjærlighet og kjærlighetslengsel. En temmelig kompleks figur. Den nye selvjustisens Jeanne d’Arc.”
Die Welt

”En adrenalinsprøyte for krimsjangeren! Likvaskeren Blum er en rasende hevngudinne som gir deg gåsehud. En hardtslående bok.”
Stern

”Ren spenning, krim av fineste merke.”
WDR5

Bernhard Aichner er født i 1972 i Øst-Tyrol. Han har skrevet sju romaner, hvorav de tre siste er krim, foruten skue- og hørespill. Aichner har mottatt flere priser og stipend for sitt arbeid, og arbeider også som fotograf. Før han skrev Dødens herskerinne hospiterte han seks måneder ved et begravelsesbyrå.

Til toppen

Andre utgaver

Dødens herskerinne
Bokmål Innbundet 2015
Dødens herskerinne
Bokmål Heftet 2016
Om forfatter

Før han skrev sin siste bok, jobbet Bernhard Aichner (f.1972) et halvt år på et likhus i hjembyen Innsbruck, i Østerrike. En dag sto han med en hårføner i hånden og tørket håret til en åttifire år gammel dame. Da innså han at han ikke lenger var redd for døden.

Bernhard Aichner er forfatter og fotograf. Han har skrevet både bøker, hørespill og teaterstykker. Han debuterte som forfatter i 2000 med boken Babalon, en samling med flere små fortellinger. Hans første roman Essentials about Bliss (Das Nötigste über das Glück)kom fire år senere i 2004.

Til sammen har han skrevet sju romaner, hvor av de siste fire er innenfor krimsjangeren. Tre av dem er deler av en krimserie og handler om begravelsesagenten Max Broll. Hans siste krimroman Dødens Herskerinne (Totenfrau) ble en kjempesuksess i Østerrike og Tyskland og er hans første bok som er blitt oversatt til norsk. Boken handler om kjærlighet og hevn, om tobarnsmoren og begravelsesagenten Blom som opplever et traumatisk tap og blir seriemorder for å hevne sin manns død.

Han har mottatt flere østerrikske priser og stipend for sitt arbeid både som fotograf og forfatter.