Dobbelsats og freske fraspark (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1994
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202147778
Omtale Dobbelsats og freske fraspark

Utdrag fra kritikkene til teaterstykket "Dobbelsats og freske fraspark" på Det Norske Teater 1961.

MORGENBLADET (Erik Pierstorff)
"Dette er virkelig noe vi kan ha glede av, og man unner Det Norske Teatret denne suksessen ganske spesielt: Her er lokket frem en humor som er like egenartet uttrykk for norsk lynne på samme måte som Storm P. er for dansk. Det er grotesk, overdrevet og dypt menneskelig."

ARBEIDERBLADET (Paul Gjesdal)
"Folk ler slik at skuespillerne av og til må ta seg en pause midt i replikken."

DAGBLADET (Caro Olden)
"...Den helt store suksessen...Det var en heidundrende kveld. Stemningen stod høyt i taket, helt opp under taklampa."

AFTENPOSTEN (Odd-Stein Andersen)
"Skjønnere av "Simen" fulgte premieren med ørene på stilk, og applausen kommer nok til å spørres helt opp til arvefienden på Tynset."

Til toppen

Om forfatter

Kjell Aukrust (1920-2002) er en av våre mest folkekjære forfattere og en av våre aller fremste tegnere. Han var utdannet fra Kunst- og håndverksskolen. I hans forfatterskap har tegningene hatt en betydning langt utover det å illustrere teksten. Tegning og tekst, humor og alvor, eventyrlige påfunn og vare stemninger gikk hånd i hånd i alt han gjorde – fra det mest elleville i Flåklypa Tidende til det stillferdig undrende hos Ludvig.

Kjell Aukrusts kunst er blitt brukt i både teater, film og ballett. Hans tegninger er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, og hans bøker utgis på ny og på ny. Hans samlede livsverk, bøker, tegninger og malerier, er utstilt i Aukrustsenteret i Alvdal hvor han ble født.

Kjell Aukrust debuterte med Simen (1958), og det har siden den gang blitt en rekke bokutgivelser. Med stor suksess har hans bøker blitt filmatisert. Filmen Flåklypa Grand Prix er blant de største publikumssuksessene i norsk filmhistorie. Høsten 1998 ble tegnefilmen Solan, Ludvig og Gurin med reverompa satt opp på kinoene over hele landet. Dette var den første helaftens norske tegnefilm noensinne. Krokryggen hadde premiere på Det Norske Teatret i Oslo 28.februar 1998.

Kjell Aukrust døde julaften 2002. Les minneord av Arve Solstad, Dagbladet.

Les mer om Kjell Aukrust på Wikipedia.