Direkte rødt (Innbundet)

Forfatter:

Oscar Jansen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 192
Illustratør: Jansen, Oscar
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202566500
Kategori: Romaner for barn og Lese selv
Alder: 10 - 14
Omtale Direkte rødt

Direkte rødt av André Valer forteller om alle nederlagene og oppturene, når en tenåring er på vei mot den store fotballdrømmen.

Jimmy Parkas er en temperamentsfull og hardtskytende 13-åring. Jimmys bestefar flyktet fra Ungarn etter den sovjetiske invasjonen i 1956. Når Jimmy står overfor vanskelig motstand blir bestefaren en viktig støttespiller. Direkte rødt passer for barn fra 10-14 år, men kan også leses av ungdom. Boken er illustrert av Oscar Jansen.

Til toppen

Flere bøker av André Vaaler:

Anmeldelser Direkte rødt

«Dette er en tøff bok. En vond bok. Men også en engasjerende, varm og klok bok. [...] Jeg håper denne boken finner lesere. Og jeg håper kanskje spesielt at ikkelesere finner denne boken. Og dermed ender opp som lesere. [...] denne boken er ekte. Ekte smerte, ekte frustrasjon, ekte sorg og ekte glede.»

Christine Lyngdal, Barnebokbloggen

Svært aktuell ungdomsroman

«Fotballbok? Ja, men Direkte rødt er mykje meir enn det. [...] Skildringa av forholdet mellom Jimmy og bestefaren er rett og slett rørande, og svært truverdig. Sjølv er eg ikkje spesielt interessert i fotball. Likevel las eg dei siste godt og vel 150 sidene utan pause. Kvifor? Eg veit ikkje, men eg trur det har noko med at boka etter kvart viser korleis fotball, jamvel på tenåringsnivå, kan verke nesten som «lim» i eit lite bygdesamfunn. [...] Men, etter mi meining, representerer hovudpersonen Jimmy Parkas ein del av ein generasjon gutar anno 2018. Dei mange som ikkje er teoretikarar.»

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Boka gjorde ordentlig inntrykk på meg. Fantastisk lesning!»

Erik «Myggen» Mykland, tidligere fotballproff og landslagsspiller

«Direkte rødt speiler fotballivet på en spennende og gjenkjennelig måte. Anbefales på det varmeste!»

Kristoffer Vassbakk Ajer, Celtic og Norge

«Boka beskriver på en mesterlig måte hvordan fotballen påvirker hele livet.»

Håkon Opdal, Start

«Ei barnebok/ungdomsbok som vil mye om viktige ting: familie, historie, samhold, selvkontroll, selvrespekt og fotball - og som lykkes med å få det til å henge sammen.»

Morten Olsen Haugen, @bokmorten

Til toppen

Om forfatter

André Vaaler har skrevet barnebøker, filmmanus, fortellermanus til musikaloppsetninger, samt ulike sangtekster «Holmenkollhymnen» og Starthymnen «Heltane fra sørlandet».

I 2012 kom boka om Villaksen Salomon og Den store reisen, som høstet gode kritikker og som har bidratt til forestillinger.

Vaaler er tekstforfatter i kommunikasjonsbyrået, 07 media, han er utdannet sosionom/diakon og har tidligere jobbet flere år med utredning av ungdom.