Diktator (Innbundet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dictator
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202265892
Kategori: Romaner
Omtale Diktator

Det var en tid da Cicero holdt Cæsars liv i sine hender. Men nå sitter Cæsar i førersetet og Ciceros liv er lagt i ruiner. På flukt, adskilt fra sin kone og barn, med sin eiendom beslaglagt og under konstant frykt for sitt liv er Cicero plaget av tanken på at han har ofret makt til fordel for prinsipper. For å vende tilbake trengs kløkt, ferdighet og mot. Og for en liten periode er den legendariske Cicero igjen den ledende skikkelsen i Roma.

Men politikk er aldri statisk og ingen statsmann uansett hvor slu, kan sikre seg helt mot andres ambisjon og korrupsjon.

Diktator er den siste boken i trilogien om Cicero.

Til toppen

Andre utgaver

Diktator
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Robert Harris:

Anmeldelser Diktator

"Harris fascinasjon for politikk omdanner hans imponerende kunnskapsrikdom til avhengigskapende historiefortelling."

Peter Kemp, The Sunday Times

"Robert Harris fullbyrde sin fantastiske trilogi basert på livet til Cicero. Jeg har ikke hatt større glede av romersk siden romersk historie mer Robert Graves Jeg, Claudius"

Anthony Horowitz, Guardian

«Med Diktator sluttfører Robert Harris trilogien om Cicero på en triumferende, overbevisende og dypt rørende måte. De tre romanen må være det engelske språks beste litterærere behandling av det gamle Roma. De bærer preg av mesterlig kildearbeid, en sympatisk innlevelse, politisk intelligens og ferdighet som forteller. (…)Det er en flott, dramatisk historie, fantastisk fortalt.(…)Denne siste romanen er komplett og tilfredsstillende i seg selv. Du behøver ikke å ha lest de to andre for å nyte den, men enda bedre er det om starter med begynnelsen med det første bindet, Imperium. Og skulle Diktator være den første du leser, er jeg sikker på du ønsker å lese de to foregående.»

Allan Massie, The Scotsman

Til toppen

Om forfatter
Robert Harris er en av verdens mestselgende og høyest respekterte thrillerforfattere. Alle hans romaner har vært bestselgere og alle er oversatt til norsk. Flere av bøkene er filmatisert.

Se tilgjengelige utgaver av bøkene til Robert Harris her.

Robert Harris er født i Nottingham i 1957 og er utdannet ved Cambrigde. Han har jobbet som reporter i BBC, og senere skrevet for The Observer, The Sunday Times og The Daily Telegraph. I dag bor han i West Berkshire med kone og fire barn.