Dikt og udikt (Innbundet)

om likt og ulikt

Forfatter:

Akin Düzakin (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 40
Illustratør: Düzakin, Akin
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202490416
Kategori: Høytlesning og Bildebøker
Alder: 5 - 12
Omtale Dikt og udikt

Dikt og udikt – om likt og ulikt inneholder fantasirike, assosiative og samtidig enkle barnedikt fra en av Norges fremste samtidslyrikere. I samspill med Akin Duzakins stemningsfulle illustrasjoner åpnes et rikt fortolkningsrom.

Til toppen

Anmeldelser Dikt og udikt

Leken hverdagspoesi 18.01.2017

"Diktene er lavmælte og jordnære med leken livsvisdom. [...] Diktene viser at magien ligger i de små tingene, som løftes frem gjennom en særegen form for rim og rytme. [...] Det er poetisk, nøkternt og humoristisk på samme tid, der det ene virkemiddelet forsterker det andre. [...] Diktene kommuniserer til en voksen leser gjennom humor, kløkt, referanser og livsvisdom. Samtidig er formen så leken, i både rim og rytme, at dette alene vil vekke begeistring hos et barn. Gjennom sin ordlek viser Rebolledo Pedersen en frodig og barnlig form for musikalitet, der diktene kan minne om regler. I likhet med forgjengere som Inger Hagerup og André Bjerke skaper han en fengende rytmikk som innbyr til å lære seg strofene utenat. [...] De rene billedflatene til Duzakin kommuniserer godt med de enkle tekstene til Rebolledo Pedersen. [...] en gjennomført og innholdsrik bok."Line Harr Skagestad, barnebokkritikk.no
"Diktene utmerker seg med sin kreative ordlek som vil kunne ha en særdeles god språkutviklende og språkstimulerende effekt. [...] Man må være en dreven språkbruker for å kunne leke så gjennomført kreativt og variert med språket. [...] Duzakins illustrasjoner styrker kvaliteten på samlingen, og fremhever det filosofiske og drømmende. Vekslingen mellom de lyse og duse og de mørke oppslagene danner stemningsfulle kontraster, og Duzakin utvider og parerer Pedersens ordspill"Aasta Marie Bjorvand Bjørkøy, BLA Bokvennen Litterær Avis

Til toppen

Om forfatter
Torgeir Rebolledo Pedersen (f. 1949) er utdannet arkitekt og har utgitt en rekke diktsamlinger, senest Erfaring og Forsvinning (2010). For samlingen Blåveisfra mottok han Oktoberprisen og Den norske Lyrikklubbens pris. Rebolledo Pedersen har opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppen Søyr, og han har skrevet litterære kabareter og korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. Han har også skrevet librettoen til en radioopera, Alfa Romeo, med musikk av Tor Halmrast, og for denne mottok han både Prix d’Italia og Edvard Grieg-prisen i 1999. Pedersen ble Norgesmester i slampoesi i 2005.

Rebolledos debut som barnebokforfatter var billedboka God natt lille abbor (2006), illustrert av Leandro Cassiano. Han har senere samarbeidet med illustratør Per Dybvig om bildebøkene Lammet som ikke ville bli lår (2011) og Dattera som datt ut av et vindu (2013). Høsten 2014 utkom den grandiose Brødrene Zapata, tegnet av den danske illustratøren Lilian Brøgger.