Diamantjakten (Innbundet)

Serie: Ego 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202362706
Alder: 9 - 12
Omtale Diamantjakten

Det er moteuka i Paris, og Clara er med faren sin, som skal ta bilder til en bok om den kjente norske motedesigneren Mons Meier. Clara og tante Annie får lov til å snike seg inn under den siste visningen, og det er da det skjer. Et verdifullt diamantsmykke er borte, og ingen vet hvor det er blitt av.

Nok en gang lover Clara at hun skal holde seg unna, men nok en gang skjer det uventede ting, og plutselig står Clara med begge beina godt plantet i mysteriet.
Men hvor er det blitt av diamanthalsbåndet?
Hva vet den strenge damen som passer døren i Meiers atelier?
Og er det modellen, kjæresten, assistenten eller designeren som skjuler noe?
Clara bare må finne det ut.

Dette er Ingeborg Dybvigs fjerde bok om Clara, 13 år.

Til toppen

Andre utgaver

Diamantjakten
Bokmål Ebok 2012
Diamantjakten
Bokmål Innbundet 2016

Flere bøker av Ingeborg Dybvig:

Anmeldelser av Diamantjakten

Spenning i Paris

"Dette er spennende, men samtidig også lett-og-grei lesning for 9-12-åringen. Clara kommer lett til det, og man kan kanskje si det er en enkel spenningsroman, samtidig inneholder den alle ingredienser en slik bok skal ha. Cliffhangerne ved hvert kapittel gjør at man gjerne leser videre, og såpass spennende blir det at man ikke gir slipp. Boken rommer tips til hva man kan gjøre i Paris, og den introduserer også leseren for kunstskatter og severdigheter (...)"Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

Tøff jentedetektiv

"«Diamantjakten» er en frisk og spennende barneroman. [...] Dybvig skriver engasjerende og lettlest"Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter
Ingeborg Dybvig (f. 1961) har alltid skrevet, fra hun som liten forfattet lange fortellinger til hun som voksen ble journalist. Hun har i en årrekke arbeidet både i dags- og ukepresse og drevet eget produksjonsselskap, der hun laget dokumentarprogrammer for tv.

Dybvig har skrevet seks romaner for barn og ungdom: Grunnloven og den forsvunne prinsen, med handling fra Eidsvoll-bygningen, kom ut i 2005. Høsten 2007 kom spenningsromanen Mareritt i Venezia, der hovedpersonen Clara fanger en skurkebande. I 2008 kom Det forsvunne manuskriptet, der Clara løser et mysterium i Cambridge. Den tredje Clara-boken, Nobelmysteriet, foregår i Stockholm under Nobelprisutdelingen. Den kom i 2010, ble nominert til Arks Barnebokpris og også valgt ut til Leselystaksjonen 2011. I 2012 kom den fjerde boken om Clara, Diamantjakten, der hun løser et mysterium under motemessen i Paris. I den femte boken, Forfulgt i London, fra 2015, blir Clara og venninnen Emilie viklet inn i et mysterium mens de er på shopping i London. For denne boka ble Ingeborg tildelt Bokslukerprisen 2016.

Ingeborg Dybvig bor i Oslo, er gift og har to sønner. Hun arbeider som kommunikasjonsdirektør for Den norske kirken.

Bøker i serien