Diamanter i lasten (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 247
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Diamanter i lasten
ISBN/EAN: 9788202189822
Omtale Diamanter i lasten
En spennende roman om Lisa på 15 og Nilse på 11 år, som ufrivillig blandes inn i diamantsmuglernes affærer.

Den andre skipperen kastet en tau ende til Nils, som raskt slo et pælstikk og la det i et kryssholt. "Takk," sa mannen. "Det var like før vi drev på land." "Det var fint at vi kunne hjelpe dere," svarte Lisa. Mannen nikket og skrevde over rekken. "Når vi først er her, vil vi snakke med dere om en pakke som ved en feil ble lagt i deres båt." "Hva slags pakke?" Lisa klarte å sette opp et spørrende ansikt. Skipperen skulle til å si noe, men nå blandet Nils seg inn. "Dere må gjerne se nede under dekk også, så dere kan føle dere sikre, mener jeg. Hva var det forresten i pakken - diamanter?" Det ble helt stille, og tre par øyne stirret mot ham. Men før noen rakk å svare, skar kjeglen fra en lyskaster gjennom mørket...

Les mer om familien Ottesen på jordomseiling i de andre bøkene om Lisa & Nils i farlige farvann:

Savnet i Alaska 6 (2001)

Kapret på Bermuda 5 (2000)

Billigutgaver:

Piratene på Bali (1)

Gullskatten på revet (2)

Flukten på floden (3)

Til toppen

Om forfatter
Tor Torkildsen (1932-2006) var født i Trondheim. Han hadde sin yrkesmessige bakgrunn innen skipsfarten og har blant annet jobbet som skipsmegler og senere drevet familierederiet i Trondheim.

Han debuterte som forfatter med spenningsromanen Stella Baltica (Aco) i 1994 og har siden skrevet mange maritime spenningsbøker for både barn og voksne. I 1995 utkom den første boken i serien om søskenparet Lisa og Nils og deres eksotiske eventyr i farlige farvann. Populære bøker for lesere mellom 10 og 14 år.

Akterutseilt (2003) er den første fortellingen om Peder Larsen og hans dramatiske liv.