Dialog (Innbundet)

Om vold, undertrykkelse og ekstremisme

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202332334
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Dialog

Hat og islamistisk radikalisering, tvangsekteskap og forbudt kjærlighet, undertrykkelse av kvinner og barn i den muslimske familien – dette er noen av de viktige tema Abid Q. Raja setter på dagsorden i denne boken.

De voldelige demonstrasjonene i januar 2009 mot Israels krigføring på Gaza var startskuddet for en serie av konfronterende og kontroversielle dialogmøter. I stedet for fordømmelse og krav om hardere straffer, ønsket Raja å få minoritetsungdommen i tale og høre om deres utfordringer. Gjennom reiser og samtaler med flere av Europas sentrale aktører setter forfatteren også den norske situasjonen inn i et større perspektiv. Hvordan skal vi i Norge unngå opptøyer som dem i Frankrikes forsteder i 2005? Hvorfor identifiserer tyrkere i Tyskland seg mer med sitt opprinnelige hjemland, mens bindestreks-nordmenn gjerne vil omtales som norske?

Raja mener Norge er i ferd med å marginalisere og stigmatisere en hel generasjon minoritetsungdom. De trenger å finne sin identitet og det norske samfunnet må åpne opp for deres evner og perspektiver. Dialog tar Norge 2010 på pulsen når det gjelder integrering og minoritetspolitikk og peker ut veien videre.

Til toppen

Andre utgaver

Dialog
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Abid Raja:

Anmeldelser Dialog

... Raja er en god formidler. Med tungen rett i munnen forklarer og nyanserer han kompliserte problemstillinger, som ofte har blitt for overfladisk behandlet i media. Kort og godt er dette en bok til å bli klokere av.

 
Sten Inge Jørgensen, VG

Modig dialog

Raja gir oss modige refleksjoner omkring temaer som fattigdom, forbudt kjærlighet, ytringsfrihet, ekstremisme og undertrykkelse av barn, kvinner og homofile, problemstillinger som finnes både innad i minoritetsmiljøene og mellom disse miljøene og det norske samfunnet. (...) Hvorvidt Rajas slutninger er gode eller ikke, kan jeg vanskelig vurdere. Men jeg føler meg en god del klokere nå.

Ida-Sofie Solberg Stryken, Gudbrandsdølen Dagningen

Stringent og fornuftig bygger Raja opp sin argumentasjonsrekke slik han kjenner den fra debatter og sine egne besøk i flere av Europas «hotspots».

Johan O. Jensen, Adresseavisen

"Abid Q. Raja har skrive ei ærleg og tett argumentert bok som ikkje feiar dei vanskelege spørsmåla under teppet."

Bernt Hagtvet, Dag og Tid

"En bragd av Abid Q. Raja: Han får dialog til å bli håndgripelig,ikke bare festtalesvada. [...] «Dialog» [er] et av de mest oppmuntrende, konstruktive og nyanserte bidragene i integreringsdebatten som har kommet i bokform på lang tid."

Stian Bromark, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Abid Raja (1975) er advokat, Venstre-politiker og tidligere kultur- og likestillingsminister i Solberg-regjeringen. Han er har tidligere stått bak Dialogmøtene og tenketanken Minotenk, som han etablerte i 2009. I 2010 ble han tildelt Fritt Ord-prisen for sitt arbeid.

BOKTURNE høsten 2021
Søndag 31. OKTOBER DOKKA - Lands Museum
Onsdag 10. NOVEMBER OSLO - Rockefeller
Torsdag 11. NOVEMBER BERGEN - Kulturhuset
Mandag 15. NOVEMBER HAMAR - Gravdahl bokhandel
Tirsdag 16. NOVEMBER MOSS - Kulturhus
Torsdag 18. NOVEMBER PORSGRUNN - Porsgrunn bibliotek
Torsdag 23. NOVEMBER SANDEFJORD - dhub
Torsdag 25. NOVEMBER FREDRIKSTAD - Litteraturhuset
Torsdag 2. Desember KRISTIANSAND - KICK Scene
Torsdag 9. DESEMBER TRONDHEIM - Litteraturhuset