Diabetesboka (Innbundet)

Spis riktig og bli friskere

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202427207
Kategori: Helse
Omtale Diabetesboka

Alt du behøver å vite om din diabetes, uansett type. Lær hvordan du kan få en bedre hverdag, eventuelt slippe medisiner helt (diabetes 2) eller redusere medisinbehovet ved å normalisere blodsukkeret. Forfatterne skriver lettfattelig om hvordan maten påvirker kroppen din, om de ulike diabetestypene, god medisinering og insulinets sentrale rolle. 60 oppskrifter på deilig og lettlagd mat som holder blodsukkeret jevnt. Prøv kyllingboller, lakseburger eller tapastallerken og nyt en konfektkake til dessert! Boka passer for deg som har insulinresistens, som har fått diabetes eller er i risikosonen for å få det, og for helsepersonell som arbeider med diabetespasienter.


Fra innholdet:

- De ulike diabetestypene: Symptomer, årsak og behandling
- Hvordan endre livsstilen trinn for trinn
- Frokost, lunsj og middag som holder blodsukkeret jevnt og hormonene i balanse
- Nydelige sukkerfrie søtsaker
- Tips om hva du kan erstatte poteter, ris og pasta med
- GI-oversikter
- Informasjon om insulinresistens, måling av blodsukker, medisinering og komplikasjoner

Til toppen

Flere bøker av Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen:

Anmeldelser Diabetesboka

Diabetesboka - spis riktig og bli frisk

"Boka er holdt i en nøktern og informativ, men samtidig positiv og oppmuntrende stil. Den bør kunne gi leseren inspirasjon til å foreta endringer i kosthold og levesett, i stedet for å fortvile over sin diabetesdiagnose. Det fine med oppskriftene er, at de er like sunne for friske mennesker som for diabetikere. Vi trenger alle å spise slik at vi motvirker den økende tendensen til diabetes og andre livsstilsykdommer. Det er fremdeles en udiskutabel sannhet at "din mat skal være din medisin.""

Hilde Moldestad, Naturmedisin

«Forfatterne skriver lettfattelig og godt om hvordan maten påvirker kroppen, om de ulike diabetestypene og om betydningen av god medisinering og insulinets sentrale rolle.»

Kristian Aune-Jensen, Levmeddiabetes.no

Diabetesboka

"Dette er boken for alle som vil leve et langt og sunt liv! Diabetesboka er lettlest og gir fyldig informasjon om hvordan du kan forebygge slik at du unngår livsstilssykdommen Diabetes. Den gir også gode råd til deg som er rammet, men vil spise og trene deg frisk fra Diabetes. Boken er fylt opp med inspirerende oppskrifter som passer hele familien! Dette er den perfekte bok for deg som vil holde deg sunn og frisk samt unngå livsstilssykdommer som Diabetes. En super bok til alle som er glad i mat som gjør deg godt for både kropp og sjel!"

demensoghelse.blogspot.no

Til toppen

Om forfatter

Hege Hasler Barhaughøgda er sykepleier og har jobbet med diabetes i mange år, de siste åtte ved Dr. Fedon Lindbergs Klinikk i Oslo. Der bruker hun kostveiledning som viktigste behandling.

Gunn-Karin Sakariassen (f. 1954) er utdannet naturopat og ernæringsterapeut fra Norsk Akademi for Naturmedisin, med videreutdannelse i funksjonell medisin fra Institute for Functional Medicin i Boston. Hun er forfatter og arbeider som selvstendig ernæringsterapeut, der kosthold er nøkkelen til bedre helse. Hun har selv opplevd på kroppen hvor mye kostholdet har å bety for å holde mage, tarm og energi på topp.

Sakariassen har tidligere jobbet ved Heggeli helhetsmedisin (nå Synergi Helse) og Fedon Helse-klinikken. Hun har også et mangeårig samarbeid med Diabetesforbundet for å hjelpe og veilede pasienter. Sammen med Hege Hasler Barhaughøgda holder hun en rekke kurs og foredrag over hele landet, se diabetesboka.no, og de har utgitt tre bøker om diabetes: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka og Søtt og sukkerfritt. Gunn-Karin Sakariassen sto sammen med Sofie Hexeberg bak bestselgeren "Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter", som har solgt over 50 000 eksemplarer.