Devon av Nils Christian Moe-Repstad (Ebok)
Ebok

Devon (Ebok)

Serie:  482

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 93
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.32 MB
Filformat: EPUB3 Fast sidevisning
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 482
ISBN/EAN: 9788282884976
Kategori: Lyrikk
Omtale Devon

Devon er en lysende, konsentrert diktsamling som setter det personlige og kroppslige i nåtiden opp mot eldgamle skriftverk og mytologier. Gjennom glimtvise og fragmentariske landskapsbilder utgjør de hvite klippene ved Devon et slags drømmested for dikter-jeget, et konkret geografisk utgangspunkt å dikte ut fra. De hurtige, hyppige og nærmest deliriske referansesprangene gir samlingen et særegent spenn. Diktene er dypt originale og berørende, og kan sies å ha en større letthet i seg enn Moe-Repstads tidligere samlinger.

Devon er Nils Chr. Moe-Repstads ellevte diktsamling og hans femte utgivelse på Flamme Forlag.

Til toppen

Andre utgaver

Devon
Bokmål Innbundet 2022
Anmeldelser Devon

En fandenivoldsk poet

"Det er ei vill bok. Den er på 93 sider. Den er eggende. Opprørende. Forklarende. Kompliserende. Forvirrende. Og så utsøkt elegant og frigjørende for et søkende sinn at den fortjener mange lesere."

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"en dypt fascinerende bruk av historien, som koples til det hjemlige og kjente på en spennende og givende måte. (...) Mer enn en sannhet fra historien, virker mange av diktene i «Devon» som meditasjoner, som utgangspunkt for å tenke over det vi kjenner som historie. Dikteren bygger nærmest sin egen mytologi, med en slags total innlevelse"

 
Espen Grønlie, Dagbladet

Små flater, små tegn, store dikt

"Om Nils Chr. Moe-Repstad skriver økonomisk, tett og meningsladet, er han en generøs poet som deler sine innsikter, ofte hardt tilkjempede, med leseren. Han sløser ikke med ordene, men kan være imøtekommende og endatil humoristisk. (...) Moe-Repstads dikt har åpenbart essayistiske drag, og nettopp det gjør det spennende å lese dem; man oppdager alltid noe man ikke før har visst om, man lærer noe nytt, man ser sammenhenger man ikke før har sett."

Ole Karlsen, Krabben Poesikritikk

Lyrikk som kombinerer kropp og kunnskap

"Nils Chr. Moe-Repstad er ei særprega skriftrøyst i norsk samtidspoesi. Dikta etablerar sjokkarta samband gjennom veldige rom- og tidsspenn. (…) Moe-Repstads essayistiske dikt gir rom for lesaren, men dette rommet blir mykje større om lesaren er merksam og freistar følgje vendingane og dreiingane, som lyser opp uventa samband. Merksemd er heller ikkje nok. Det finst ein rest: 'Det vakreste blir igjen i analysen'."

Sindre Ekrheim, Dag og Tid

"Vi presenteres for en lang rekke referanser, stemningen er høystemt og melankolsk, og diktene er utpreget analytiske og filosofiske.(...) 'Gjennom kunnskap til skjønnhet' synes å være det førende motivet i Devon. Å komme ut på andre siden av kunnskapen. Denne bevegelsen er noe vi som lesere også dras med på. Den analytiske og referanserike overflaten krakelerer gradvis, etter hvert som leseren underlegger seg den samme selv-dekonstruksjonen som diktene gjennomgår."

Johannes Grytnes, BLA

Til toppen

Om forfatter

Nils Chr. Moe-Repstad (f. 1972) har utgitt elleve diktsamlinger og er gjendiktet til flere språk, deriblant fransk, tysk og russisk. I 2020 ble han tildelt Doblougprisen for sitt forfatterskap. Han har også vært nominert til både Brageprisen og Kritikerprisen. Moe-Repstad har vært involvert i en rekke musikalske prosjekter, blant annet med musikerne Arve Henriksen, Jan Bang, Erik Honoré, Nils Petter Molvær og David Sylvian.

Bøker i serien