dette blinde juvet av lys (Heftet)

Dikt i utvalg

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202296193
Kategori: Lyrikk
Omtale dette blinde juvet av lys

"Rune Tuverud er en poet som går stille i dørene. Det har han gjort i 25 år. Derfor denne anledningen til å gjøre oppmerksom på en fininnstilt og rå poet."

fra Lars Saabye Christensens etterord.

Poeten Rune Tuverud har utgitt ni diktsamlinger siden debuten i 1986. Han skriver slående om de nære ting fra et ganske vanlig sted i Norge. I anledning 25-årsjublieet er det laget et utvalg av de beste diktene, med etterord av Lars Saabye Christensen.

Til toppen

Anmeldelser dette blinde juvet av lys

"Utvalget er bra og får forhåpentligvis nye lesere interessert i en poet som er verd å følge, som ikke smykker seg med metaforer i utide og som aldri er vanskelig å lese."

 
Truls Horvei, Haugesunds Avis

"Men du verden hvor det beveger seg i de beste diktene hans. Og hvor finthan får frem lyskraften mot en bakgrunn av skygger, og vingekraften.

Knut Ødegård, Vårt Land

Gode dikt å lese

"Antologien er en fin samling dikt som det er godt å lese. Det er riktig at de er lavmælte, men de griper oss på en overbevisende måte. Her er situasjoner der de fleste vil kjenne igjen, observasjonene er presise og billedspråket nyskapt."

Margoth Hovda-Lien, Nordlys

Til toppen

Om forfatter

Rune Tuverud er født i 1959, i Mysen. Han er oppvokst forskjellige steder i Oslo: Vålerenga, Nydalen, og Frysja. I voksen alder har han bodd forskjellige steder i Norge; Tromsø, Oslo, Vengsøy, Bergen, Hagavik, Mysen, samt noen år i Landskrona i Sverige. Han har studert litteratur i Bergen. Han debuterte med diktsamlingen FANEFLUKT i 1986, og har siden utgitt åtte diktsamlinger. I tillegg har han utgitt dikt for barn og ungdom. Og i 1991 mottok han Hartvig Kirans minnepris for sitt forfatterskap.