Det øyet ikke ser (Innbundet)

Serie: Jack Reacher 

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gone Tomorrow
Oversatt av: Hanssen, Kurt
Serie: Jack Reacher
ISBN/EAN: 9788202380014
Kategori: Krim
Omtale Det øyet ikke ser

Klokka to om natten blir Jack Reacher vitne til at en kvinne begår selvmord på undergrunnsbanen i New York. Politiet mener at saken ikke trenger noen videre etterforskning, men Reacher er uenig. Er virkelig alle så uskyldige som det later til?

Han vet at det må ligge noe under. Snart er han innblandet i hemmeligheter som både Al-Qaida og politiet vil gå over lik for å holde skjult. Reacher blir jaget av alle – og det er nettopp det han ønsker.

I en halsbrekkende thriller presenterer Lee Child en historie som spenner over tre tiår, og som borer seg rett inn i hjertet på Amerika.

Til toppen

Lee Childs helteskikkelse Jack reacher er blitt så populær at han fremstår som en moderne, omreisende amerikansk frelser.
Berit Kobro, VG

Andre utgaver

Det øyet ikke ser
Bokmål Ebok 2015
Det øyet ikke ser
Bokmål Heftet 2013
Det øyet ikke ser
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Lee Child:

Anmeldelser Det øyet ikke ser

"Lee Childs helteskikkelse Jack reacher er blitt så populær at han fremstår som en moderne, omreisende amerikansk frelser."

 
Berit Kobro, VG

"Før vi kommer til den store finalen, en grandiost og særdeles grisete shoot-out med slemmingene, i beste urban westernstil. Vel blåst, Reacher!"

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Leseren suges inn

(...)det er virkelig store øyeblikk i denne boka. Innledningen, de første fem kapitlene, foregår inne i en vogn på undergrunnen. Leseren suges inn i storyen uten ytre virkemidler, en dirrende spenning bygges opp gjennomReachers tanker om medpassasjerene."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Underholdende creepy

"Snaue 500 sider velskrevet underholdning, konstruert med en kjerne aktuell tematikk. Dessuten med en detaljert beskrivelse av hjernevask som er noe av det mest «creepy» jeg har lest. (...) Grundig og godt."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Lee Child har skrevet 13 romaner om Jack Reacher og er ikke bare en av verdens bestselgende forfattere, han er også blant de mest prisvinnende. Lee Childs bøker blir faktisk utgitt i 95 land, og vi ser ingen grunn til at noen av hans norske fan vil føle seg snytt etter å lest Det øyet ikke ser."

Jan Harbu, Vi Menn

Til toppen

Om forfatter

Lee Child er en av verdens mestselgende og mest prisbelønte forfattere, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet den høythengende Diamond Dagger-prisen, og utmerkelsen CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire). Hans bøker om Jack Reacher har toppet bestselgerlistene i prestisjetunge publikasjoner som New York Times, Wall Street Journal, Publishers Weekly, Washington Post, Los Angeles Times og Sunday Times. Bøkene hans utkommer i 100 land, og hvert femte sekund kjøpes det en Lee Child-bok et eller annet sted i verden.

Lee Child har skrevet 25 Jack Reacher-thrillere. Blant dem er New York Times-bestselgerne Livvakten, Fienden, Ett skudd, Hardt mot hardt, og New York Times nr. 1-bestselgerne Reachers hevn og Ingenting å tape. Hans debutroman Syndebukk vant både The Anthony Award og The Barry Award for Best First Mystery, og Fienden vant the Barry and Nero awards for Best Novel. Romanen Ett skudd og Vend aldri tilbake er blitt filmer med Tom Cruise i rollen som Reacher.

Se oversikt over tilgjengelig bøker i Jack Reacher-serien her.

Lee Child er født og oppvokst i England. Før han ble forfatter, var han tv-regissør, og nå bor han i New York.

Lee Child har solgt over 100 millioner bøker.

Lee Child er utnevnt til kommandør i Den britiske imperieordenen

Bøker i serien