Det oseaniske (Innbundet)

En antibiografi

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202277055
Kategori: Romaner
Omtale Det oseaniske

"Ofte, mens jeg ventet på Sergio, ble jeg rammet av panikk, dårlig samvittighet, til og med skam, når jeg kom til å tenke på at jeg faktisk ikke kunne huske hvor jeg var da Augusto Pinochet foretok sitt forfatningsstridige kupp. Hvor var jeg, kunne jeg spørre meg selv, rødmende, før det slo meg, etter rask hoderegning, at jeg ikke var mer enn elleve år gammel og derved ikke i noen forstand kunne lastes for at begivenheten hadde gått meg hus forbi."

Det oseaniske er en skildring av den chilenske eksilpoeten Sergio Redondos biografiske skjebne i Oslo, fra midten av 70-tallet, ført i pennen av den norske forfatteren Lukas Hørslev.

Til toppen

Flere bøker av Hans Petter Blad:

Anmeldelser Det oseaniske

"Det oseaniske byr leseren på et assosiasjonenes og tankesprangenes bukkeritt, uten at det noen gang går over stokk og stein. Tvert imot preges beretningen av stillferdig finesse og en fotografisk klarhet, blant annet i den meningsbæ­rende dyrkingen av detaljer. (...) Vakkert ettertenksomt og mangefasettert om eksilet."

Pål Gerhard Olsen, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Han Petter Blad er født i 1962. Forfatter og filmmanus-forfatter. Har også skrevet dramatikk. Debuterte høsten 2002 med romanen I skyggen av små menn midt på dagen.