Det mørke tårn I & II (Heftet)

Revolvermannen/De utvalgte

Forfatter:

Vibeke Ekeland Grønn (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 720
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Gunslinger/The Drawing of the Three
Oversatt av: Grønn, Vibeke Ekeland
ISBN/EAN: 9788204131690
Kategori: Krim
Omtale Det mørke tårn I & II
Bind 1 og 2 i Stephen Kings storslåtte fantasyserie - nå i pocket!

I "Revolvermannen", introduseres vi for en av Kings mest mystiske og sagnomsuste helter: Roland av Gilead, den siste revolvermann. Vi følger Rolands ensomme, intense jakt på den sortkledde; en søken etter kunnskap om Det mørke tårn, hans endelige mål. Den fengslende turen gjennom ørkenen, reisen inn i det gode og det onde, jakten på den sortkledde, mennesker han treffer på ferden - alt sammen er del av et gripende drama som på samme tid er realistisk og uvirkelig.

Boka kom første gang ut i 1982.

"De utvalgte" er andre bok i Stephen Kings storslåtte fantasyserie "Det mørke tårn".
Roland, den siste revolvermann, finner tre mystiske dører på en strand. Hver av dem leder ham til forskjellige personer i New York City. Gjennom disse dørene får Roland utdelt følgesvenner som skal hjelpe ham videre i jakten på Det mørke tårn.

Til toppen

Flere bøker av Stephen King:

Om forfatter

Stephen King, født 1947, bor i Maine og Florida sammen med sin kone, forfatteren Tabitha King. Han ga ut sin første novelle som tjueåring, og har siden skrevet mer enn førti bøker og to hundre
noveller. Han begynte å jobbe med serien Det mørke tårn i 1970, og første bok kom ut i 1982. King har dedikerte lesere over hele verden, og har vunnet en lang rekke litteraturpriser.