Det lille livet (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202243579
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Det lille livet

Det er en sammenheng mellom et godt miljø og et godt liv: Den dyrkingsjorden som går med til å frembringe en gjennomsnittlig kjøttkilo, kunne alternativt vært brukt til å dyrke 120 flasker vin. Å drikke vin er med andre ord god miljøpolitikk.

Det lille livet er en rik bok, både personlig og litterært. Forfatteren diskuterer vegetarianisme med en venn over et indisk måltid, han spiser et torskehode mens han reflekterer over hvor sunt det er å spise oppdrettsfisk, og han diskuterer forbrukssamfunnet med sine 18 måneder gamle tvillingdøtre, Erle og Tina.

I en tid hvor vi ofte venter på lykken rundt neste kjøkkentrend, er det ikke mange som er bekymret for artsmangfoldet, rovdyrpolitikken og det private forbruket. Det er Steinar Lem.

Steinar Lem (f. 1951) er en aktiv aktør i den norske samfunnsdebatten, men er også kjent som skjønnlitterær forfatter. Han debuterte i 1973 med Signaler, som ble belønnet med Tarjei Vesaas debutantpris. Siden har han utgitt to romaner, en kortprosasamling, en bok om Jens Bjørneboe, samt debattboka Den tause krigen (1994). Han jobber til daglig i Framtiden i våre hender.

Til toppen