Det hun visste (Innbundet)

Utvalgte fortellinger

Forfatter:

Johanne Fronth-Nygren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 196
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Collected stories
Oversatt av: Fronth-Nygren, Johanne
ISBN/EAN: 9788202348571
Kategori: Noveller
Omtale Det hun visste
I denne boken presenteres for første gang på norsk et utvalg av Lydia Davis’ mangeårige forfatterskap. Boken inneholder en samling av 45 stilistiskbriljante fortellinger som overrasker, utfordrer og underholder. Enten debestår av flere sider eller en enkelt linje, beveger fortellingene seg fritt og lekent utenfor genrebåsenes begrensninger. Med tyngde og snert synliggjør de det usynlige, det som er så hverdagslig at det som oftest går ubemerket hen, den flyktige tanken, det uutalte ordet, den automatiske håndbevegelsen.

Til toppen

Andre utgaver

Det hun visste
Bokmål Ebok 2013
Det hun visste
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser Det hun visste
(...)hvordan menneskelig innsikt, humoristisk sans og en hypersofistikert litterær stemme tilsammen kan skape rare, ansporende fortellinger som varer lenge etter at siste side er vendt."Kåre Bulie, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter

Lydia Davis (f 1947) har skrevet én roman og seks novellesamlinger. For tekstsamlingen Varieties of Disturbance ble hun nominert til National Book Award i 2007. Hun ble tildelt 2013 Award of Merit Medal for the short story av the American Academy of Arts and Letters og 2013 Man Booker International Prize.

Lydia Davis har også mottatt priser fra sine oversettelser til fransk, bl a av Gustave Flaubert og Marcel Proust.