Det frodige drivhuset (Innbundet)

Forfatter:

Bjørg A. Raybo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 192
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Det grönskande växthuset - från krokus til tomat
Oversatt av: Raybo, Bjørg A.
ISBN/EAN: 9788202303693
Kategori: Hus og hage
Omtale Det frodige drivhuset

Det frodige drivhuset er en håndbok for den som har, eller har tenkt å skaffe seg, et drivhus. Den inneholder, foruten råd om valg av drivhus, alt du trenger å vite for å kunne ha glede av det året rundt.

Du får råd om utstyr og innredning som gir et trivelig og godt miljø for både planter og mennesker. Du lærer hvordan man sår og forkultiverer planter som senere gir mengder med blomster, eksotiske frukter og deilige grønnsaker som agurk og tomat. Du får også mengder med tips om bl.a. overvintring av planter i krukker og hvordan man får tidlig vårblomstring fra knoller og løk.

Denne boken gjør det lettere å oppfylle drivhusdrømmen. Her presenteres drivhus fra den aller enkleste typen for sommerbruk til avanserte vinterdrivhus med steingulv, oppvarming, belysning og automatisk ventilasjon og vanning.

Drivhuset presenteres også som lysthus: Et sted som kan nytes hele året!

Til toppen

Om forfatter

Inger Palmstierna er, i tillegg til etablert og erfaren hagebokforfatter, også journalist, oversetter, foreleser og fotograf. Hun har arbeidet med hage fra 12-årsalderen og er utdannet hortonom. I 1988 startet hun sitt eget firma, Alsike Trädgårdskonsult. Dessuten arbeider hun som ekstrahjelp i hagesenter noen helger i året for å "holde fingrene i jorda og kontakten med mine lesere". Alt hun skriver har en tydelig miljøprofil. Våren 2005 kom hun med Vår trädgårdsbok, som har blitt noe av en klassiker i Sverige. I 2007 var hun igjen bokaktuell med Det grönskande växthuset og våren 2008 kom boken, Rosor - i vackert sällskap. Det grönskande växthuset kommer på norsk høsten 2009 under tittelen Det frodige drivhuset.