Det fortapte landet (Innbundet)

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 656
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: La tierra maldita
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788202611828
Kategori: Romaner
Omtale Det fortapte landet

Det fortapte landet er en stor historisk roman om makt og kjærlighet, hevn og bedrag i en mørk og fascinerende tid, lenge før Barcelona ble den byen vi kjenner i dag.

Barcelona, år 861. Den unge og uerfarne biskop Frodo ankommer byen sammen med en flokk frankiske bosettere. Barcelona er mørk, fattig og teller bare et par tusen innbyggere, men Frodo går med ambisiøse planer om å bygge en katedral og gjøre byen om til et blomstrende handelssted. Men byen er ofte utsatt for mauriske plyndringstokt, og det er en farlig og nærmest umulig oppgave som venter ham.

Frodo finner en alliert i adelskvinnen Goda, og sammen prøver de å redde byen fra dens totale forfall. Langt fra alle er begeistret for forandringen Frodo bringer med seg. Det skorter ikke på rivaliseringer, sammensvergelser, bedrag og intriger, og spørsmålet er om Frodo, Goda og deres venner i byen kan lykkes med sitt prosjekt.

Til toppen

Andre utgaver

Det fortapte landet
Bokmål Ebok 2020
Det fortapte landet
Bokmål Heftet 2020
Det fortapte landet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Om forfatter

Juan Francisco Ferrándiz ble født i Alicante i 1971. Han har jusutdannelse og jobber som advokat i Valencia. Han er direktør for radioprogrammet Una nit al Castell, som handler om historie, tradisjoner, gåter og legender og som sendes på flere stasjoner. Hans tidligere romaner, The Dark Hours (2012) og The Flame of Wisdom (2015), har forankret ham som en av de viktigste spanske forfatterne av historiske romaner. I sin siste roman, Det fortapte landet, skildrer Juan Francisco Ferrándiz Barcelona på 800-tallet. Det fortapte landet gikk straks inn på de spanske bestselgerlistene og er allerede solgt til en lang rekke land.