Det finnes grenser for hva jeg ikke forstår (Innbundet)

og andre sitater

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202511425
Omtale Det finnes grenser for hva jeg ikke forstår
Dette er en perfekt gavebok som både lokker fram smilet og innbyr til ettertanken. Gjennom hele Beate Grimsruds forfatterskap, myldrer det av originale og tankevekkende setninger. Utvalget kjennetegnes av hennes helt særegne livsvisdom: «Hun er vakker, omtrent som meg, men på henne synes det så mye bedre», «Taushet høres likt ut på alle språk».

Til toppen

Flere bøker av Beate Grimsrud:

Om forfatter

Beate Grimsrud er født i 1963 i Bærum. Hun er en prisbelønt forfatter som skriver alle sine bøker både på svensk og norsk. Siden 1984 har hun vært bosatt på Södermalm i Stockholm. Hun debuterte i 1990 med Det er grenser for hva jeg ikke forstår som vakte oppmerksomhet med sitt særegne språk, fylt av dramatikk, poesi og humor.For romanen Å smyge forbi en øks (1998) ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris fra Sverige, og romanen vant Sveriges Radios Romanpris. Oppfølgeren, Hva er det som fins i skogen barn? mottok Aftonbladets litteraturpris og Per Wästbergs personlige pris for den svenske utgaven. Søvnens lekkasje (2008) ble belønnet med P2-lytternes romanpris og nominert både til Brageprisen og den tilsvarende svenske Augustprisen.

Beate Grimsrud er også virksom som film- og radioregissør, og hun har skrevet dramatikk for scene, radioteater, TV-dokumentarer og spillefilm. En av hennes boksefilmer mottok Amandaprisen i 2000. En annen av hennes filmer, Det brukar gå bra, en poetisk fortelling om kjærlighet og tap, dyr og mennesker hadde premiere på Göteborgs filmfestival.

Romanen En dåre fri (2010) ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris fra både Sverige og Norge, og hun mottok både den norske Kritikerprisen og den svenske Sveriges radios romanpris for den. En dåre fri er oversatt til mer enn 10 språk, blant annet engelsk, tysk, fransk og russisk.

I 2011 mottok Beate Grimsrud Dobloug-prisen for sitt forfatterskap.

Evighetsbarna ble lansert på svensk våren 2015 til strålende anmeldelser. «Så här är det när en av de fränaste och skicligaste berättarna i Norden skriver en roman» skrev Aftonbladet. Romanen ble lansert på norsk høsten 2015, og også her ble det gode anmeldelser. Jeg kjenner få forfattere som på denne måten makter å formidle de store eksistensielle og filosofiske spørsmål gjennom å beskrive menneskers liv i korte episoder som hver for seg slutter litt uforløste. Dette er en av høstens beste og viktigste bøker." skrev blant andre Vigdis Moe Skarstein i Adresseavisen.