Det er mitt hav (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202478933
Kategori: Romaner
Omtale Det er mitt hav

Beatrice skriver på en oppgave om et maleri. Hun flytter tilbake til Nord-Norge etter å ha fullført studiene. Kjæresten Viggo blir med til den lille hjembyen. Det er mitt hav er en roman om sorg, raseri og hjerterasling. Om det fjerne i det nære. Om mobilknusing. Om å prøve å forsone seg med det livet man har valgt ved hjelp av en florist, en skritt-teller og et forsøk på å tegne en død person tilbake.

Til toppen

Anmeldelser Det er mitt hav

Ung kvinne i krise

"Dybdedykk i ensom student som skaffer seg kjæreste, jobb og hjertesorg [...]
En tekst som bølger fram og tilbake, som «havet», oftere i storm enn i stille, med farlige strømmer under overflaten og med en åpenbar vilje til å fordype seg i en disharmonisk hovedkarakter som prøver å frigjøre seg fra de hverdagsritualene og sjelsdemonene som truer med å ødelegge livet hennes."

 
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Treffende og humoristisk bilde av studenten som strever

Palonen gir et treffende og humoristisk bilde av studenten som strever, men ønsker å leve opp til forventninger og foreldre som ikke forstår.
[...]
Vi møter en hovedperson som har i seg mye av den angst og uro som preger mange av dagens unge og unge voksne. Selv med en tilsynelatende trygg ramme med samboer og barn, klarer hun ikke å forsone seg med tilværelsen.
Palonen har laget en spennende og sammensatt roman. Hun har et språk som er kortfattet, konkret og lite følelseladd. Tvertimot bruker hun humor, snert og ironi - for å gi oss innsyn i en vanskelig tilværelse. Beatrice evner å se sine absurde sider, uten at hun klarer å få bukt med dem.

[...] Romanen er en kompleks, velskrevet, tankevekkende og humoristisk roman om et aktuelt tema. "

Margoth Hovda-Lien , Nordlys

Til toppen

Om forfatter

Caroline Kaspara Palonen er født i Harstad i 1984. Hun debuterte i 2011 med romanen Xeroxdager. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Forfatterstudiet i Tromsø.