Det er du som er voksen (Innbundet)

Om å lykkes i foreldrerollen

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 280
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202337919
Kategori: Foreldre og barn
Omtale Det er du som er voksen

Mange foreldre har en ettergivende oppdragelsesstil, barna får bestemme mye og får mange valg. Vi ønsker oss glade og fornøyde barn, men får i stedet små prinser og prinsesser som ikke lærer å ta hensyn til andre. Barna blir trygge og viljesterke, men også grenseløse og utakknemlige. På skolen blir det ofte bråk, fordi alle forventer oppmerksomhet og service.

Forfatteren gjennomgår ulike oppdragelsesstiler, personlig autoritet i praksis, samt barns utvikling, modning og læring. Hun forklarer hvorfor dagens barneoppdragelse er ettergivende og hva konsekvensene er.

Å oppdra barn krever handlekraft og vilje til å stå oppreist selv når ungene ikke liker det vi bestemmer.

Ta foreldremakta tilbake og bli en trygg voksen som barn kan stole på!

Til toppen

Anmeldelser Det er du som er voksen

Eg er veldig begeistra for boka di. Dette er den beste boka eg har lest om det å ha barn. Spennande å sjå at du klarar å lage ei så almenn og tilgjengelig bok av det eg tenker på som tyngre "alternative" idear - håpar den får masse oppmerksemd og får lang levetid.

Torill Eide, teamleder hos Tanum bokhandel

Torill Eide, Torill Eide

Tydelig og inspirerende

Anne Nielsen har lyktes med å skrive en pedagogisk god, lettlest og inspirerende bok om foreldrerollen. Det gjør hun ved en fin kombinasjon av teori og eksempler, med humor og kritisk blikk på vedtatte ”sannheter”. Hun får oss til å reflektere over så vel egen barndom som egen oppdragerrolle. Boken er skrevet på en måte som gir deg lyst til å lese videre. Boken er nyttig lesning for både helsesøstre og foreldre.

Astrid Grydeland Ersvik, leder LaH NSF, Tidsskrift for helsesøstre

Nyttig for oss alle

Dette er en bok om hvordan vi i omgang med barn, spesielt i alderen 1–12 år, som trygge voksne med sunn selvfølelse og autoritet, men uten bruk av makt, kan bidra til å gi dem en trygg selvfølelse og god funksjon både borte og hjemme. Jeg gir boken min varmeste anbefaling. Å oppdra barn krever handlekraft og vilje til å stå oppreist selv når barna ikke liker det vi bestemmer. Ta foreldremakten tilbake – og bli en trygg voksen som barna kan stole på!

I. H. Vandvik, Tidsskrift for Den norske legeforening

Denne boka er den beste foreldreveiledningsboka jeg har lest noen gang, og jeg har lest oppdragelseslitteratur i 30 år. Teksten er konkret, delt inn i oversiktlige kapitler og lettfattelig skrevet, selv om den går i dybden. Den kan leses litt og litt, og brukes som oppslagsbok. Boka er sterkt å anbefale, ikke bare for foreldre, men også for alle andre som har med barn å gjøre!

Kari Anna Sandvik, Alvens vikartjeneste, www.alvens.no

Å følge barn og ungdom gjennom deres mediehverdag og medieoppvekst handler direkte og indirekte om utøvelse av foreldrerollen: Kommunikasjon med barnet, grensesetting, etablere dialog, skape trygghet, fremme en sunn kritisk sans og bygge gode holdninger. – Jeg opplever boka Foreldrerollen som en klok bok om foreldreliv og familieliv. Forfatteren Anne Nielsen forteller åpent om sin vandring og læring, både som forelder og fagperson. Hun tør å gå dypt og direkte inn i en rekke temaer som både angår og engasjerer meg som far. Dermed er boken en nyttig veileder også med tanke på hvordan vi som foreldre kan engasjere oss i barnas mediehverdag.

Barnevakten.no, Barnevakten.no

Til toppen

Om forfatter

Anne Nielsen er utdannet førskolelærer og samtaleterapeut i psykosyntese og har lang praksis fra barnehage og SFO, og er medforfatter av hjerteprogrammet til Læringsverkstedet AS. Hun er kurs- og foredragsholder, forfatter og driver firmaet Foreldrepraxis og forlaget Sjeleføde.