Det andre barnet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202561871
Kategori: Romaner
Omtale Det andre barnet

Alenemoren Agnes ber til Gud om en mann, og velger å flytte sammen med en enslig far i sønnens barnehage, som blunker så fint til henne, og som eier et hvitt hus på landet i Vestfold.

Hvorfor er det så mange kvinner som tar dårlige valg? Hva skal til for å stole på seg selv og velge bevisst? Og har man lov til å sette grenser for et barn man ikke elsker? En svært engasjerende og aktuell roman.

Til toppen

Andre utgaver

Det andre barnet
Bokmål Ebok 2017
Det andre barnet
Bokmål Heftet 2018
Det andre barnet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Det andre barnet"Sterkt og stillferdig om tilkortkommenhet i hverdagen og frykten for å være alene. En ny god og kompromissløs skildring av familielivets skyggesider."

"(...) et enkelt, dempet og sanselig språk har Line Nyborg med « Det andre barnet» skrevet fram sterke scener og ubehagelige innsikter om en kvinnes selvtilsidesettelse i forsøket på å fylle rollene som mor, stemor, kjæreste og mater familias, den ultimate omsorgsperson. Men i stedet for å fremstå som den sterke garantisten for familielykken, blir alle stadig mer ulykkelige, aller mest hun selv. Romanen reiser slik viktige spørsmål om styrke, svakhet, ansvar, omsorg og offer."

 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Sterk roman om ansvar og sjølvinnsikt hjå ei opprådd stemor.

Line Nyborg har skrive ein sterk roman om å kjenna seg utilstrekkeleg i kvardagssituasjonen. (...) Det andre barnet er ein god roman som det må ha vore vondt å skriva, for Line Nyborg er konsekvent og kompromisslaus, og går ikkje utanom det vanskelege. Boka har dessutan mange bipersonar som ho får fullt liv i med eit par setningar, det er godt gjort og vitnar om eit uvanleg talent.

Odd W. Surén, Dag og Tid

For Agnes går hennes hverdag og dramaet i nabolaget etter hvert sammen i et stilledirrende drama fra virkeligheten. Underteksten handler om mangel på tilhørighet, om å gjøre feil valg, og ikke følge magefølelse og intuisjon.
Line Nyborg har igjen skrevet et godt kvinneportrett der hun fortsetter å gi en litterær stemme til de stemmeløse.

 
Anne Schäffer, Tara"LINE NYBORGS styrke er innlevelsen i sin sentralskikkelses indre liv, følelser og tanker. Knappe, impresjonistiske formuleringer skaper stemning og nærhet."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Til toppen

Om forfatter

Line Merethe Nyborg (f.1969) er fra Bardu i Troms, og debuterte i 2010 med romanen Bare mamma som er Gud. Her møter vi ungjenta Elin, som også er tilstede i de frittstående oppfølgerne Du vet ikke hvem jeg er (2012) og For deg, for deg alene (2015). Romanen Det andre barnet kom ut høsten 2017. Hund som ser ned er Nyborgs femte roman.

Nyborg har høstet god kritikk for sine bøker, og for Du vet ikke hvem jeg er fikk hun Havmannprisen i 2012 for beste skjønnlitterære bok med nordnorsk tilknytning.