Design på norsk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202308575
Omtale Design på norsk

Design på norsk er en designhistorie som trekker linjene fra de første norske industribedriftene på 1700-tallet til dagens designfokuserte samfunn. Boken skaper en bred forståelse for norsk formutvikling ved å peke på sammenhenger mellom samfunnsutviklingen og vår bohave- og gjenstandsproduksjon.

Design er spennende fordi det i stor grad speiler vår politiske og sosiale utvikling og, ikke minst, samfunnets økonomiske framgang. Interessen for nyere norsk design er økende, men også tidligere norsk design er gjenstand for stor oppmerksomhet. I denne boken presenteres både kjente og mindre kjente designere som har satt sitt preg på gjenstander vi omgir oss med til daglig, og som har gitt norsk design internasjonal anerkjennelse.

Norsk design er innovasjonsdrevet og norske designere har sterk bevissthet om eget opphav og tradisjonelt håndverk.

Til toppen

Om forfatter

Ole Rikard Høisæther (f. 1956) er magister i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Han har vært forlagssjef i Dreyers Forlag, Grøndahl og Dreyer, Faktum og Orfeus (1986-2001) og er fra 2001 forlagssjef i N.W. Damm & Søn.

Han var en av initiativtakerne til Kunstbokklubben (Bokklubben Kunst og Interiør) i 1985 og ledet bokklubben i dens to første år. Høisæther har skrevet en rekke artikler, forord, antologibidrag og foredrag om norsk og internasjonal designhistorie, blant annet som fast skribent i magasinet Design:Interiør siden 1997. Han har skrevet bøkene Linderud Gård (1984), Reidar Aulie - kunst og kamp (1998), Fra kunstens verden (1999) og Ferdinand Finne - under hans blomstrende mimosa (2001).

Ole Rikard Høisæther ble innvotert som Fellow of Royal Society of Arts i 1993 (med tittelen FRSA) i London. Han har vært styreleder siden 1992 for Stiftelsen Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg og siden 2002 styremedlem i Terje Bergstadstiftelsen.