Deretter (Innbundet)

Serie:  459

Forfatter:

og

Deretter er en diktsamling som forsøker å minnes de som mistet livet i terroraksjonen i Regjeringskvartalet og på Utøya.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 216
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 459
ISBN/EAN: 9788282883566
Kategori: Lyrikk
Omtale Deretter

Sorg påvirker oss kroppslig, abstrakt og personlig. Sorgen er et motstykke til den uuttømmelige følelsen vi har for hverandre – kjærligheten. Diktene i Deretter springer ut av vitnebeskrivelser fra terrorangrepet og tiltalebeslutningen fra 22. juli-rettssaken. Tekstene går samtidig i dialog med sorgdiktning fra litteraturhistorien.

Diktsamlingen Deretter er et felles kunstprosjekt over landegrenser, et unikt samarbeid mellom to poeter fra to land: norske Endre Ruset og engelske Harry Man. Samarbeidet har pågått over fire år, der tekst, visuell profil og komposisjon er blitt utvekslet og utviklet i fellesskap. Det er kanskje mest presist å beskrive boken som et «samskrift», skrevet for et norsk originalverk i diktform. Samlingen kommer også ut på engelsk, i en forkortet utgave, under tittelen Thereafter (Hercules Editions).

Deretter er en diktsamling som forsøker å minnes de som mistet livet i terroraksjonen i Regjeringskvartalet og på Utøya.

Til toppen

Andre utgaver

Deretter
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Harry Man og Endre Ruset:

Anmeldelser Deretter

"En uhyre sterk diktbok om Utøya-tragedien. Den kommer bare til å vokse i betydning."

Espen Grønlie, Dagbladet, Årets beste bøker 2021

Elegisk og brutalt

"Endre Ruset og Harry Man skriv rik poesi om eit norsk traume (...) Eg har sans for den forsiktige, tilbakehaldne, men likevel klåre språkbruken, nett som om poetane veit at i dette høvet kan dei få alle til å gråte, men dei vil ikkje gje seg inn på den vegen, snarare halde fast det som er så vanskeleg å ta og halde i, fråværet."

Sindre Ekrheim, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Endre Ruset (f. 1981) er poet og tidligere kunstnerisk leder ved Norsk litteraturfestival. Ruset debuterte med diktsamlingen Ribbeinas vingespenn i 2001, og mottok Bjørnsonstipendet i 2005 for boken Kims lek. Hans foreløpig siste utgivelse er Deretter (2021), en diktsamling skrevet i samarbeid med den engelske poeten Harry Man.

Bøker i serien