Den viktige kjærligheten (Heftet)

Hvordan omsorg former barnets hjerne

Forfatter:

Ingvill Christina Goveia (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Why love matters
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN/EAN: 9788202634919
Kategori: Barnehagelærerutdanning , Grunnskolelærerutdanning , Helse og sosialfag , Fagbøker og Utdanningsvitenskap
Fag: Barnehagelærerutdanning, Lærerutdanning, Pedagogikk, Sosial- og omsorgsfag, Spesialpedagogikk, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Den viktige kjærligheten

Den viktige kjærligheten forklarer hvorfor kjærlighet er avgjørende for hjernens utvikling og belyser hvordan samspillet mellom barnet og foreldrene i de første leveårene får varige og viktige følger. Boken inneholder oppdatert forskning og viser sammenhengen mellom følelsesmessige erfaringer og hjernens og personlighetens utvikling.

Sue Gerhardt er spesielt opptatt av at uønsket stress i de første leveårene har alvorlige og varige effekter på utviklingen av barnets nervesystem, og hun gir konkrete eksempler på hva som skaper stress for de yngste barna. Forfatteren viser hvordan tidlige erfaringer kan få følger for psykisk og fysisk helse senere i livet. Hun beskriver hva som kan gå galt i relasjonen mellom barn og foreldre og eventuelt gi større risiko for psykiske vansker som anorexi, depresjon, avhengighet og anti-sosial adferd. Forfatterens perspektiv er at alle barn burde ha rett til en støttende og følelsesmessig god barndom, og hun beskriver også hva som skal til for at det kan gå bra.

Gerhardt formidler nyere kunnskap fra nevrovitenskap, biokjemi, psykologi og psykoanalyse.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Dr. Sue Gerhardt er utdannet i psykoanalytisk psykoterapi og har drevet privat praksis siden 1997. Hun var medgrunnlegger av Oxford Parent Infant Project (OXPIP), en veldedig foregangsvirksomhet som i dag gir tilbud om psykoterapeutisk hjelp til hundrevis av foreldre og spedbarn i Oxfordshire i England, og som nå er prototypen for mange nye «PIP-er» (foreldre–spedbarn-prosjekter) rundt omkring i landet. Hun har også skrevet boken The Selfish Society (2012).