Den vanskelige freden (Ebok)

Når fred ender i ny krig

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 9.76 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202539054
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Den vanskelige freden

Tidligere utviklingsminister og tidligere Spesialrepresentant for FNs Generalsekretær til Sør-Sudan, Hilde Frafjord Johnson, analyserer hvorfor forsøkene på fred i Sudan og Sør-Sudan har mislyktes, tross fredsavtaler og løsrivelse. Hun trekker linjer til andre land og andre fredsprosesser, og bidrar til debatten om det internasjonale samfunnet og FNs rolle i arbeidet med å bevare fred.

Til toppen

Om forfatter

Hilde Frafjord Johnson var FNs spesialrepresentant til Sør-Sudan i 2011-2014 og har vært utviklingsminister i Bondevik I og II-regjeringene (i perioden 1997-2005), samt UNICEFs globale visedirektør (2007-2011). Etter FN-oppdraget var hun medlem av FNs generalsekretærs uavhengige høynivåpanel for FNs fredsoperasjoner og gjesteforsker på Norsk Utenrikspolitisk Institutt. Hun har også vært stortingsrepresentant (1993-2001) og er nå KrFs generalsekretær.

Hilde Frafjord Johnson er utdannet sosialantropolog, med spesialisering innen utviklingsantropologi og sårbare stater. I 2011 ga hun ut boken Waging Peace In Sudan. The Inside Story of the Negotiations That Ended Africa's Longest Civil War, og våren 2016 lanserte hun South Sudan. The Untold Story – from Independence to Civil war.

Den vanskelige freden er hennes første bok på norsk.