Den vanskelige freden (Innbundet)

Når fred ender i ny krig

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202482114
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Den vanskelige freden
Tidligere utviklingsminister og tidligere Spesialrepresentant for FNs Generalsekretær til Sør-Sudan, Hilde Frafjord Johnson, analyserer hvorfor forsøkene på fred i Sudan og Sør-Sudan har mislyktes, tross fredsavtaler og løsrivelse. Hun trekker linjer til andre land og andre fredsprosesser, og bidrar til debatten om det internasjonale samfunnet og FNs rolle i arbeidet med å bevare fred.

Til toppen

Andre utgaver

Den vanskelige freden
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Den vanskelige freden

Katastrofen på Hildes vakt 09.12.2016

Hilde Frafjord Johnson har skrive ei solid, ærleg og nødvendig bok, som bør lesast av både tilhengjarar og kritikarar av Norges fredsinnsats i utlandet.
 
Tom Hetland, Bergens Tidende
"Noe av det mest interessante med den foreliggende boken er forfatterens evne til å drøfte erfaringene fra Sør-Sudan i et komparativt lys, med vekt på andre sårbare stater. (...) Hilde Frafjord Johnson fortjener honnør for at hun nå i tre omganger har skrevet om sine erfaringer fra Sør-Sudan, med viktig lærdom om en sårbar stat som sliter med å komme i gang. Bare om denne type kunnskap bearbeides og anvendes i praktisk handling kan en ha håp om at fred sjeldnere enn nå ender i ny krig. Forfatteren gir mange hjerteskjærende glimt fra Sør-Sudan hvor folket for lengst har fortjent nye ledere; politikere, militære og en forvaltning som evner å se, og handle, i tråd med folkets interesser og behov."Bjørn Johannessen, Bistandsaktuelt

Til toppen

Om forfatter

Hilde Frafjord Johnson var FNs spesialrepresentant til Sør-Sudan i 2011-2014 og har vært utviklingsminister i Bondevik I og II-regjeringene (i perioden 1997-2005), samt UNICEFs globale visedirektør (2007-2011). Etter FN-oppdraget var hun medlem av FNs generalsekretærs uavhengige høynivåpanel for FNs fredsoperasjoner og gjesteforsker på Norsk Utenrikspolitisk Institutt. Hun har også vært stortingsrepresentant (1993-2001) og er nå KrFs generalsekretær.

Hilde Frafjord Johnson er utdannet sosialantropolog, med spesialisering innen utviklingsantropologi og sårbare stater. I 2011 ga hun ut boken Waging Peace In Sudan. The Inside Story of the Negotiations That Ended Africa's Longest Civil War, og våren 2016 lanserte hun South Sudan. The Untold Story – from Independence to Civil war.

Den vanskelige freden er hennes første bok på norsk.