Den usynlige krigen (Heftet)

Reiser i Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202283421
Omtale Den usynlige krigen

I ruinene av Tsjetsjenia pågår fremdeles en skitten konflikt uten klare fronter. Samtidig med at kampene har spredd seg til naborepublikkene Ingusjetia og Dagestan, har russiske myndigheter lykkes med å gjøre krigen usynlig.

Aage Storm Borchgrevink har inkognito tatt seg over grensen til et område av Europa som i dag er stengt for vestlige journalister og observatører. Den usynlige krigen handler om menneskene han møter og deres beretninger fra et liv i krigssonen.

Dette er en sterk bok om ofrene for den tsjetsjenske torturisten og presidenten Ramzan Kadyrov, som i dag er en av den russiske presidentens viktigste støttespillere. Historiene fra det russiske imperiets utkant er også et portrett av det nye Russland under Vladimir Putins ledelse – Putinistan.

Til toppen

Om forfatter
Aage Storm Borchgrevink (f. 1969) er forfatter og rådgiver i Den norske Helsingforskomité, en menneskerettighetsgruppe som arbeider i Europa og det tidligere Sovjetunionen. Han har tidligere utgitt romanen Arkivene (2000), reiseskildringen Eurostories (2003), og novellesamlingen Folkevandringer (2004).