Den tomme stolen (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Casual Vacancy
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
Serie: Stjerne
ISBN/EAN: 9788202419493
Kategori: Romaner
Omtale Den tomme stolen

Når Barry Fairbrother dør tidlig i førtiårene, etterlates landsbyen Pagford i sjokk.

Pagford er tilsynelatende engelsk idyll, med brolagt markedstorg og et eldgammelt abbedi, men bak den pene fasaden ligger en landsby i krig. Rike i krig mot de fattige, tenåringer i krig mot sine foreldre, koner i krig mot sine ektemenn, lærere i krig mot sine elever … Og den tomme stolen Barry etterlot seg i sognerådet, blir snart katalysatoren for den største striden landsbyen noensinne har opplevd.

Den tomme stolen er en tankevekkende og stadig overraskende roman, full av svart humor.

"Slik blir en moderne engelsk folkelivsskildring til et bilde av landsbyen som et eget klaustrofobisk miniatyrunivers. Det rommer like mange pasjoner og frustrasjoner, like mye usikkerhet, angst og tap, seire og nederlag, som resten av verden. Det hele er holdt i et nøkternt og endefram hverdagsspråk med et minimum av typografiske og kulisseskapende markører. En flott underholdningsroman."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Dette er en vidunderlig roman."
The Observer

"En stor, ambisiøs, briljant, morsom, dypt opprørende og praktfullt velskrevet roman om samtidens England."
Time Magazine

"Et studie av livet i provinsen, met et stort persongalleri og multiple, sammenvevde plottlinjer. (…) intelligent, vel utført og ofte morsom.”
Guardian

”Denne boken bærer i seg et helt busslass av skarpsinn … fortryllende skrevet … genuint rørende.”
Washington Post

“En nåleskarp og mørkt komisk avkledning av dagens klassedelte samfunn … En høyst leseverdig moralitetsfortelling for vår tid.”
Daily Express

Til toppen

Andre utgaver

Den tomme stolen
Bokmål Innbundet 2012
Den tomme stolen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Om forfatter

J.K. Rowling er forfatteren bak de sju romanene om Harry Potter utgitt mellom 1997 og 2007, som til sammen har solgt mer enn 500 millioner eksemplarer, er distribuert til mer enn 200 territorier, blitt oversatt til 80 språk, og som har blitt åtte filmer av WarnerBros.

Jim Kay har har gjennomillustrert en nyutgivelse av serien. I den er det foreløpig kommer fire bøker

Hun har skrevet tre følgebind til inntekt for veldedighet: Rumpeldunk gjennom tidene og Fabeldyr og hvor de er å finne til inntekt for Comic Relief, og Skalden Skurres historier til inntekt for hennes veldedighetsorganisasjon for barn, Lumos.

Hennes nettsted og epubliseringsplattform Pottermore er det digitale navet i trolldomsverdenen. Selskapet ble lansert i 2012. Hun har nylig samarbeidet med forfatter Jack Thorne og regissør John Tiffany om teaterstykket Harry Potter og Barnets forbannelse del én og to, som hadde premiere i London sommeren 2016. J.K. Rowling har også skrevet en roman for voksne lesere, Den tomme stolen. Under pseudonymet Robert Gailbraith har hun skrevet fire kriminalromaner om privatdetektiven Cormoran Strike.

Bøker i serien