Den syvende demonen (Heftet)

en kriminalroman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 313
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694057
Kategori: Krim
Omtale Den syvende demonen

Når den norske eiendomsmagnaten Axel Krogh blir funnet brutalt myrdet i sitt hjem på den franske Rivieraen, sendes kriminaletterforsker Bogart Bull fra Oslo for å bistå med etterforskningen.

Motivet for drapet synes uklart. På veggene i Kroghs herskapshus henger det kunst for titalls millioner, men morderen har kun forsynt seg med ett bilde. Et lite, tilsynelatende ubetydelig maleri signert med et enkelt syvtall. Snart viser det seg at forbrytelsen har sammenheng med begivenheter som fant sted mer enn hundre år tidligere, da en gruppe billedkunstnere med Edvard Munch og Henri Matisse i spissen møttes i Sør-Frankrike. Derfra går det forgreninger til den franske motstandsbevegelsens kamp mot nazistene under andre verdenskrig, før alle spor ser ut til å forsvinne.

Og mens Bull og hans franske kollegaer etterforsker mordet på Axel Krogh, har en drapsmann med et helt spesielt prosjekt gjort scenen klar for en ny opptreden.

[TERNINGKAST 5] «Spenning fra perm til perm!» -Trønder-Avisa «Mangfoldig og genuint spennende debut ... en livsfrisk og kresen krim.» - Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Den syvende demonen
Bokmål Ebok 2016
Den syvende demonen
Bokmål Innbundet 2016
Den syvende demonen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Øistein Borge:

Anmeldelser Den syvende demonen

«Spenning fra perm til perm!»

 
Erling Koldaas, Trønderavisa

«Mangfoldig og genuint spennende debut ... en livsfrisk og kresen krim.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Øistein Borge (f. 1958) har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse. Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017. I 2019 kom Jeg er nummer 13 og i 2020 kom den fjerde boken om Bogart Bull: Bastarden. Øistein Borge bor på Mallorca der han jobber som forfatter på fulltid.