Den syvende bølgen av Daniel Glattauer (Ebok)
Ebok

Den syvende bølgen (Ebok)

Forfatter:

Erik Krogstad (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.7 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Alle sieben Wellen
Oversatt av: Krogstad, Erik
ISBN/EAN: 9788281691476
Kategori: Underholdningsromaner og Romaner
Omtale Den syvende bølgen

Millioner av lesere over hele verden har ventet på en fortsettelse av Daniel Glattauers roman Mot nordavinden. Skal Emmi og Leo få hverandre, eller var deres e-postforhold bare en forbigående affære? I Den syvende bølgen kommer svaret. Leo er så vidt kommet tilbake fra sitt utenlandsopphold da en e-post fra Emmi dumper ned i innboksen hans. De gjenopptar så smått dialogen, og snart, etter få sider, møtes de ansikt til ansikt. Men ingenting er enkelt - Leo har fått seg kjæreste i USA, Emmi er fortsatt gift (men like fullt sjalu), og dermed forviser forfatteren de to hovedpersonene tilbake til sine respektive tastaturer. Og det som deretter skjer, skal ikke røpes her. I likhet med Mot nordavinden er Den syvende bølgen en analyse av moralske dilemmaer knyttet til kjærlighet, samliv, forelskelse, svik, forpliktelse og frihet - sentrale temaer i alle menneskers liv.

Til toppen

Andre utgaver

Den syvende bølgen
Bokmål Heftet 2012
Anmeldelser Den syvende bølgen

«En moderne kjærlighetshistorie der forfatteren har fanget opp kjønnenes ulikheterog likheter på en fortreffelig måte.En fordel er det nok å ha lest begynnelsen av historien som starter i «Mot nordavinden». Men den er til gjengjeld en av de vakreste kjærlighetsromanene jeg har lest.»

 
Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

«En nærhet, direkthet og spontanitet som leseren fryder seg over, med kjappe replikker og god underfundighet. Komplikasjonene drypper raffinert ut … tekstene flyter lett og intenst, med humor og alvor.»

VG

«Vellykket og kjærkommen oppfølger. Mot nordavinden var en av disse gode romanene med en brutal og frustrerende ikke-lykkelig avslutning … Nå har Glattauer gledelig nok fulgt opp romanen med Den syvende bølgen, som er et av få tilfeller der en oppfølger virkelig lykkes … Glattauer er spesielt god på portrettet av Emmi. Hun er som kvinner flest; flørter og trekker seg tilbake, sjalu og forståelsesfull, kokett og stram.»

Dagbladet

«Den syvende bølgen er full av vittigheter, ironi, sjalusi, sårhet og omsorg. Bokas historie er definitivt gripende, som en velskrevet romantisk komedie er den full av intriger og forviklinger. Men ser vi ut over underholdningsverdien, er det, fra et mer teoretisk ståsted, måten det fortelles på, altså formen, som er mest interessant. Glattauer har gjort det før, men det er fremdeles imponerende å se hvordan han klarer å bygge opp et saftig og sydende melodrama kun ved hjelp av korte e-post utsagn. (...) Det vitner om stor språklig bevissthet og evne.»

Sigrun Hodne, Stavanger Aftenblad

«Med Den syvende bølgen har endelig Glattauer gitt oss oppfølgeren. En oppfølger som innfrir … Glattauer kan kunsten å analysere. Også i denne boka kommer han innom moralske dilemmaer innenfor temaer som svik, fortrolighet, kjærlighet og samliv.»

Eva Nyhaug, Moss Avis

«Glattauer oppnår en intimitet og et spenningsforhold som engasjerer. Faktisk blir leseren like “ruset” på hver ny melding som de to impliserte. Ja, vi blir like engasjert som både Leo og Emmi når den ene nøler med å svare … Dette er et fascinerende stoff om veivalg og nærhet!»

Gjengangeren

Til toppen

Om forfatter
Daniel Glattauer (f. 1960 i Wien) er østerriksk forfatter og journalist.