Den store norske kvinnesitatboka (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 360
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202232795
Kategori: Ordbøker
Omtale Den store norske kvinnesitatboka
Det begynner etter hvert å bli lenge siden norske kvinner tiet i forsamlinger, og bra er det. For hadde det vært slik fortsatt, hadde vi ikke hatt denne utmerkede boken med sitater som gleder, inspirerer og provoserer.

Dette landet er fullt av flotte damer i anvarsfulle stillinger og med posisjoner i det offentlige rom. Men tenk etter et øyeblikk: Hvor ofte er det en kvinne blir sitert? Hvor blir det av de spenstige, spissformulerte, sylskarpe, tørrvittige, fyndige og glitrende sentenser som hver dag skrives og ytres av kvinnene i det offentlige norske rom?

Nå skal de fram! Her kommer en sitatbok med ca 3500 sitater av mer enn 700 norske kvinner fordelt på ca 450 temaer. "Den store norske kvinnesitatboka" er en skattkiste, en godtepose, et oppslagsverk og en gavebok til hyppig bruk for alle oppegående kvinner og menn i hverdag og fest. Du møter flest nålevende kvinner, men også noen av de store fra eldre tider. Hver av kvinnene får dessuten et par linjer biografisk presentasjon.

"Det har lenge vært erkjent at kuer må få stå i fred på båsen de er vant med, når de skal kalve. Kvinner tar man ikke slike hensyn til."
Torild Skard i Alle Kvinner nr. 49, 1977

"Lesing handler om å prioritere sin tid. Dårlig tid er en dårlig unnskyldning. Setter du av et kvarter om dagen, får du lest 15 bøker i året."
Karen Melvær i KK nr. 33, 1998

"Jeg har vært voksen helt fra jeg ble født, i alle fall siden 12-årsalderen, da jeg kom i en pubertet mot bedre vitende."
Ingrid Bjørnov i Aftenposten 30.06.01

"For meg er det ikke snakk om å kysse frosker, men å kline med padder."
Anne-Kat. Hærland, gjengitt i Henne nr. 1, 2003

Til toppen