Den store boken om Mamma Mø - Cappelen Damms Gull (Innbundet)

Forfatter:

Sven Nordqvist (Illustratør) Tor Fretheim (Oversetter) Kjetil Indregard (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 184
Illustratør: Nordqvist, Sven
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stora boken om Mamma Mu och Kråkan
Oversatt av: Fretheim, Tor og Indregard, Kjetil
ISBN/EAN: 9788202329907
Kategori: Høytlesning og Romaner for barn
Alder: 3 - 10
Omtale Den store boken om Mamma Mø - Cappelen Damms Gull

Mamma Mø finner på så mye merkelig. Hun har jo ikke forstått at hun er ei ku, mener Kråka. Hun vil aller helst klatre i trærne, sykle, danse ballett og alt annet som virker gøy! Dessuten vil hun ha Kråka med – for alt er gøyere når man er to!

Denne boka inneholder flere bildebøker og fortellinger, sanger og dikt om Mamma Mø og Kråkas eventyrlige påfunn. Innholdet er utvalgt av Jujja Wieslander.

Historien om Mamma Mø begynte i et barns fantasi med ideen: Tenk hvor gøy det hadde blitt om en ku kunne gjøre det samme som oss! Og det ble gøy! Mamma Mø er herlig uansett om hun sykler, aker eller går på biblioteket.

Alle historiene om Mamma Mø tar opprinnelig utgangspunkt i en sang. Jujja og Tomas Wieslander har laget mer enn hundre fortellinger om Mamma Mø som ble sendt i svensk radio på 80- og 90-tallet. Hver fortelling hadde sin sang. Fortellingene står støtt for seg selv uten sangene og det er slik vi kjenner dem i Norge. Men i denne boka har vi for første gang også tatt med sangene og diktene fra Mamma Mø's verden.

Sangene er oversatt og innspilt av Minken Fosheim. En egen cd med sangene finnes. Velkommen inn i Mamma Mø og Kråkas verden!

Til toppen

Flere bøker av Jujja Wieslander: