DEN STORE BLÅFJELLBOKA - fortellinger og sanger fra Blåfjell og Månetoppen (Innbundet)

Forfatter:

Svein Solem (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 176
Illustratør: Solem, Svein
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202450052
Kategori: Populære figurer og Julebøker
Alder: 3 - 9
Omtale DEN STORE BLÅFJELLBOKA - fortellinger og sanger fra Blåfjell og Månetoppen

Den store Blåfjellboka inneholder historiene fra TV-seriene Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen.
Blånissejenta Turte Blåværshule blir kjent med en ny nisse – men hva skjer når de andre i Blåfjell syns at den nye vennen har feil farge på nisselua? Bygdefolk kommer også til Blåfjell, men de kommer ikke i godt ærend – de kommer for å kaste søppel!
Denne vinteren slåss rødnissene og blånissene om hvem som har rett til å plukke blåbær på Månetoppen, og midt i striden står blånissegutten Storm Hulesangerhule og rødnissejenta Jentungen på Tuftegården. Til slutt legger de i vei mot den kloke Grånissen ved Havet for å spørre om han kan hjelpe dem å skape fred. På turen finner de to ut hvem de egentlig er.

Noen av de kjente sangene fins også i boka, med tekst, noter og besifring.
Historiene er vakkert illustrert av Svein Solem.

Til toppen

Anmeldelser DEN STORE BLÅFJELLBOKA - fortellinger og sanger fra Blåfjell og Månetoppen

"laget svært stemningsfulle og fargerike illustrasjoner til boken, noe som gjenskaper den magiske atmosfæren fra slik vi kjenner det fra tv-skjermen. Boken passer perfekt nå i disse førjulstider. Om du vil vite litt mer om Blånissene, finner man sikkert svaret i denne flotte boken."

 
Marie E. Andresen, Telemarksavisa

Til toppen

Om forfatter

Gudny Ingebjørg Hagen (f. 1954) er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet manus til en rekke Barne-tv-serier for NRK – til sammen har hun vært involvert i ca. 200 Barne-TV-program gjennom tidene. Hun har skrevet alle bøkene, tv-seriene, teateroppsetningene og filmmanuset til Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen og Julenatt i Blåfjell, samt manus til tv-serien Vertshuset Den Gyldne Hale, adventsserien Amalies Jul, og en rekke manus for Sesam Stasjon og Huset med det rare i. I tillegg er hun utviklingsansvarlig for opplevelses- og kulturhuset Blånisselandet i Målselv. Hagen er også tekstforfatter av flere hundre sanger, og har samarbeidet med noen av landets beste komponister. Hun har eksamen fra Barnevernsakademiet i Oslo, og har også arbeidet som førskolelærer, i tillegg til videre utvikling av bøker og filmmanus fra Blåfjell-universet. For tiden skriver hun på heltid. Gudny Ingebjørg Hagen har vunnet mange priser for arbeidene sine, blant annet Gullruten og flere Spellemannspriser.