Den søte diabetesboka (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202752552
Kategori: Kokebøker og Helse og psykisk helse
Omtale Den søte diabetesboka

Den søte diabetesboka er fylt av de lekreste godsaker: småretter, kaker, boller, desserter, godterier, konfekt og drikker. Boka inneholder en egen seksjon med oppskrifter på lekker sukkerfri kakepynt, og de beste kakene og godteriene til jul og påske. Og selvsagt en mengde gode råd og lure triks! Boka er en revidert og oppdatert utgave av Søtt og sukkerfritt, som utkom første gang i 2020.

Alle oppskriftene er:

- blodsukkervennlige
- mage- og tarmvennlige
- glutenfri

Her er noe av alt det deilige du kan lage: kosevafler, kanelsnurrer, smuldrepai med fersken og pekannøtter, gelekake, multeparfait med nøttekrokan, havrepai med kokosfløte og rips, pepperkaker, hjemmelaget marsipan, påskescones med sitronkrem, sjokoladekjeks, lakriskarameller, stripete pikekyss med vanilje, julesmoothie og kaffe med krydder. Bedre enn dette blir det ikke!

Hege Hasler Barhaughøgda er sykepleier og driver Vektklinikken i Oslo. Gunn-Karin Sakariassen ernæringsterapeut med videreutdanning i funksjonell medisin.

Begge jobber som kostrådgivere, forfattere og kursholdere. De har også skrevet Diabetesboka og Den praktiske diabetesboka, som til sammen har et opplag på over 22 000 eksemplarer.

Til toppen

Flere bøker av Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen:

Om forfatter

Hege Hasler Barhaughøgda er sykepleier og har jobbet med diabetes i mange år, de siste åtte ved Dr. Fedon Lindbergs Klinikk i Oslo. Der bruker hun kostveiledning som viktigste behandling.

Gunn-Karin Sakariassen (f. 1954) er utdannet naturopat og ernæringsterapeut fra Norsk Akademi for Naturmedisin, med videreutdannelse i funksjonell medisin fra Institute for Functional Medicin i Boston. Hun er forfatter og arbeider som selvstendig ernæringsterapeut, der kosthold er nøkkelen til bedre helse. Hun har selv opplevd på kroppen hvor mye kostholdet har å bety for å holde mage, tarm og energi på topp.

Sakariassen har tidligere jobbet ved Heggeli helhetsmedisin (nå Synergi Helse) og Fedon Helse-klinikken. Hun har også et mangeårig samarbeid med Diabetesforbundet for å hjelpe og veilede pasienter. Sammen med Hege Hasler Barhaughøgda holder hun en rekke kurs og foredrag over hele landet, se diabetesboka.no, og de har utgitt tre bøker om diabetes: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka og Den søte diabetesboka. Gunn-Karin Sakariassen sto sammen med Sofie Hexeberg bak bestselgeren Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter, som har solgt over 50 000 eksemplarer. En del av oppskriftene derfra er samlet i nyutgaven Friskere og lettere med lavkarbo.