Den som forvolder en annens død (Innbundet)

Serie: Mikael Brenne 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202526450
Kategori: Krim
Omtale Den som forvolder en annens død

En tidligere voldsdømt rockemusiker, som nå opplever suksess som forfatter, blir dømt for drap på sin litterære mentor. Forsvarsadvokat Mikael Brenne får saken. Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten. Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape. Han tok feil. Å tape en rettsak er ille, - å tape livet er mye verre.

Til toppen

Gjennomarbeidet og proft.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Den som forvolder en annens død
Bokmål Ebok 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Lydbok-CD 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Chris Tvedt:

Anmeldelser Den som forvolder en annens død

"Som rettssalsdrama fungerer boken utmerket, og den gir interessante innblikk i hvordan en prosedyre bygges opp og utvikles underveis.(...) Samtidig er mye av handlingen utpreget relasjonsorientert, og her viser Chris Tvedt at han har kvaliteter som forfatter. I motsetning til litt for mange av sine krimforfatterkolleger skaper han personer som det skjer noe med underveis, de er i utvikling og bidrar dermed også til å drive handlingen videre."Forsvarsadvokat Brenne fra Bergen minner mest av alt om en yngre fetter av Varg Veum: Litt mindre loslitt og kanskje ikke fullt så hard på flaska, men også Mikael Brenne er en outsider som trives best på egen hånd. Boken er for øvrig skrevet i jegform, noe som fungerer svært godt.Denne gangen blir Brenne via en gammel venninne introdusert for den «omskolerte» Black Metal-musikeren Josef Mardal. Under soningen av en fengselsstraff for vold har Mardal gått på skrivekurs, og nå er han i ferd med å slå igjennom som forfatter. Men når hans kvinnelige mentor blir funnet drept, ryker Josef Mardal inn igjen under mistanke om mord.Mikael Brenne tar litt nølende saken, og dermed er det klart for opprullingen av en intrikat historie, som også skal vise å strekke seg mange år tilbake i tid. Først og fremst gjelder det for Brenne å bygge opp en holdbar forsvarsstrategi. For det andre gjelder det å slåss mot private demoner som melder seg etter hvert som handlingen skrider frem. Bedre blir det heller ikke etter at drap nummer to inntreffer, og Mikael Brenne virkelig får en personlig grunn til å finne den riktige drapsmannen.Som rettssalsdrama fungerer boken utmerket, og den gir interessante innblikk i hvordan en prosedyre bygges opp og utvikles underveis. Alle replikkvekslingene i åpen rett er kanskje ikke like realistiske, men noe litterær frihet må man jo gi. Samtidig er mye av handlingen utpreget relasjonsorientert, og her viser Chris Tvedt at han har kvaliteter som forfatter. I motsetning til litt for mange av sine krimforfatterkolleger skaper han personer som det skjer noe med underveis, de er i utvikling og bidrar dermed også til å drive handlingen videre.Dessuten tilfører forfatteren nye elementer etter hvert, både arv, underslag og narkotika er med i rekken av mulige motiver vi introduseres for.

 
Sindre Hovdenakk, VG

Nok en fulltreffer fra Chris Tvedt

"Advokathelten Mikael Brenne er tilbake. Det er mye å glede seg over i bokseriens sjette bind. Plottet er velutviklet, med tråder som flettes fint inn i hverandre og tar overraskende vendinger.(...)en underholdende og spennende norsk kriminalroman."

 
Erlend Liisberg, Bergens Tidende

Proff advokatkrim

Chris Tvedt kommer ut av bergensforfatter-skapet. Den rufsete forsvarsadvokaten Mikael Brenne blir med ekskjæresten Helle på en boklansering. Forfatteren er den farlig sjarmerende og selvgode Josef Mardal, tidligere satanist og Black Metal musiker. Han har nettopp sluppet ut av fengslet etter en dom for brutal vold. Der gikk han på skrivekurs hos entusiastiske Barbara. Da Barbara seinere blir funnet myrdet, peker alle spor retning Mardal. Brenne sier ja til å forsvare ham, til tross for at han misliker Mardal, og anser saken som nesten umulig å vinne. Etiske dilemmaer Etter tre kritikerroste kriminalromaner om den pedantiske Kriposetterforskeren Martre, har Chris Tvedt nå vendt tilbake til gjennomgangsfiguren Mikael Brenne, som vi sist møtte i «Dødens sirkel». En sjangertypisk krimhelt med et rotete privatliv, på overflaten kynisk, men med et godt hjerte. Tvedt er selv advokat, og noe i tematikken kan minne om den tyske forfatteren og forsvarsadvokaten Ferdinand von Shirachs forfatterskap. Det handler om de mange dilemmaer en forsvarsadvokat står overfor. Som hvor langt en forsvarsadvokat er villig til å gå for å forsvare en som opplagt er skyldig. Kynismen i det å lete fram andre mulige mistenkte, selv om du vet de er uskyldige. Det teatralske ved en rettssak, og advokatenes kyniske jakt på de store, tragiske sakene. Denne typen krim kan lett bli kjedelig hvis altfor mye foregår i rettssalen. Det har Tvedt klart å unngå. Ut av skapet Plottet har driv og spenst, med mange ulike spor og et variert persongalleri. Det er en prolog der en kvinne begår selvmord og etterlater en knust ektemann. Brenne får trusselbrev i posten. Det skjer nok et brutalt mord, der Brenne blir personlig involvert. Sammen med ham har vi hele tida denne tvilen om Mardal er skyldig eller ei. Alt flyter så lett og proft hos Tvedt. I denne boka kommer han ut av skapet som bergensforfatter, og går Staalesen i næringen gjennom gode miljøskildringer. Han har et kort og konsist språk, og en avslutning som både er overraskende og spenstig.

 
Cathrine Krøger, Dagbladet

Bra Mikael Brenne-krim 16.01.2017

(...) Tvedt er god på det å skape truverdige hovudpersonar, heltar og skurkar. La meg nemne spesielt advokatkollegaen til Brenne, Synne, som står fram som ei både tiltalande og mangslungen kvinne. Slutten må nemnast spesielt. Den smakar det fugl av, dramatisk og – ikkje minst – fullstendig overraskande."

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Forsvarsadvokat Mikael Brenne er i god form etter seks års pause"

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Death metal, sexdrap og en nysgjerrig advokat utgjør et velkomment tilskudd til den norske krimlitteraturen. Da jeg leste Chris Tvedts nye (og denne gangen tydelig bergensbaserte) krim, slo det meg at det burde være flere bøker med en strafferettsadvokat i hovedrollen her på berget."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Rettssalskrim på sitt beste

"Gjennomført, sikkert språk, bra persongalleri og kvalitet gjennom det hele. En ny Riverton-kandidat?"

Liv Lysaker, LO- Aktuelt

Til toppen

Om forfatter

Chris Tvedt (f. 1954) er født i Bergen. Han er forfatter, advokat og har i tillegg til jus studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. De senere årene har han vært forfatter på heltid.

Tvedt debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig tvil. Han har senere skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen, og i 2013 kom Den blinde guden, som han har skrevet sammen med sin kone, Elisabeth Gulbrandsen. VGs Sindre Hovdenakk ga denne boken terningkast 6 og skrev blant annet følgende i sin panegyriske anmeldelse: «...et flott gjennomført stykke arbeid [...] Kort sagt: God fornøyelse!.» Den tredje boken om Matre, Djevelens barn, kom høsten 2014. Tvedt har også skrevet bøker for ungdom.

Oversikt over utgivelsene i Mikael Brenne-serien ser du her.

Oversikt over utgivelsene i Edvard Matre-serien ser du her.

Bøker i serien