Den som elsker noe annet (Heftet)

Serie: Konrad Sejer 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Konrad Sejer
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202324902
Kategori: Krim
Omtale Den som elsker noe annet

Et nesten nakent guttelik blir funnet av et ektepar på søndagstur. Det blir fort klart at det dreier seg om seksuelt misbruk, og Sejer og Skarre gjør sine undersøkelser i det lokale pedofile miljøet, men uten resultat. Så forsvinner nok en gutt, den kraftig overvektige Edwin, men denne gangen finner de ikke noe lik. Edwin er som sunket i jorda.

Den som elsker noe annet er Karin Fossums åttende roman med etterforsker Konrad Sejer. Den er spennende inntil det uutholdelige, og den preges sterkt av det som er blitt forfatterens varemerke; viljen til å forstå det kompliserte grunnlaget for menneskenes handlinger, inkludert pedofili.

Til toppen

Andre utgaver

Den som elsker noe annet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Den som elsker noe annet
Bokmål Ebok 2010
Den som elsker noe annet
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Karin Fossum:

Anmeldelser Den som elsker noe annet

"Karin Fossum innfrir igjen."

 
Svein Harald Moe, Fædrelandsvennen

"En intenst menneskelig og trist roman med en historie som ikke trenger ytre virkemidler for å gjøre inntrykk."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Hun skriver kort sagt godt."

Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Blir stående som et eksepsjonelt portrett av en forbrytelse."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Karin Fossum har gjort det igjen, skrevet en type krim som først og fremst er båret av stor psykologisk innsikt og menneskeforståelse. Sånn sett er hun enestående her til lands."

Terje Stemland, Aftenposten

"(...)en av de uhyggeligste kriminalromanene som noen sinne er skrevet av en norsk forfatter."

Kurt Hanssen, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Karin Fossum er født i 1954 i Sandefjord. Hun debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner.

I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums gjennombrudd i forhold til et stort publikum, var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og TV. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger.

Se oversikt over tilgjengelige utgaver i serien om Konrad Sejer her.

Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser. I 2005 var den engelske oversettelsen av Elskede Poona «runner up» i konkurransen om britiske Crime Writers' Associations Gold Dagger-pris, av mange regnet som verdens mest prestisjefulle pris for kriminallitteratur. Hun har også vunnet Los Angeles Times Book Prize for samme bok.

"I flere av hennes krimfortellinger er de psykologiske aspektene like interessante som selve oppklaringen. Dette samsvarer med en tendens man kan se i Fossums øvrige forfatterskap (...) nemlig en interesse for den avvikende eller skadde psyke." Per Thomas Andersen: Norsk litteraturhistorie, 2. utgave.

Bøker i serien