Den smale vei til det dype nord (Heftet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The narrow road to the deep north
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202508982
Kategori: Romaner
Omtale Den smale vei til det dype nord

Man Bookerprisvinneren Richard Flanagan bygger Den smale vei til det dype nord på historien om sin egen far, en mann som overlevde de japanske fangeleirene under andre verdenskrig, og – ikke minst – overlevde slavearbeidet med å bygge jernbanen fra Thailand til Burma. En historisk begivenhet mange kjenner fra den legendariske filmen Broen over Kwai.

Romanen utforsker hva det dypest sett betyr å være et godt og et dårlig menneske i samme skikkelse, og hvor vanskelig, for ikke å si umulig, det er å være en overlevende. Dorrigo Evans kommer tilbake fra livet som krigsfange til et liv der han aldri riktig klarer å føle noe ordentlig. Han gifter seg med en kvinne han ikke elsker, lever et liv han ikke er stolt av, ja, det er nesten like smertefullt å lese om tomheten som dominerer livet hans etter krigen som det er å lese om livet som fange. Han kommer aldri ut av det fengslet han har satt seg selv i.

Til toppen

Andre utgaver

Den smale vei til det dype nord
Bokmål Innbundet 2015
Den smale vei til det dype nord
Bokmål Ebok 2015
Den smale vei til det dype nord
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Richard Flanagan:

Anmeldelser Den smale vei til det dype nord

"(...)Flanagans mesterskap viser seg særlig i hvordan han følger hovedpersonene etter krigen."

 
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

"Dette er ei heilt uvanleg rik bok.(...) Det er ei brutal, gripande og usentimental skildring med nitide detaljar frå stader det elles ville vere vanskeleg å sjå for seg."

Marta Norheim, P2

"Flanagan får til å skriva om det skrekkelege med ein jovialitet som verkar ekte australsk og plausibelt representativ for tonen og haldninga hjå folk som har levd under ekstrem brutalitet, matmangel og uhyggjelege sanitære tilhøve."

Odd W. Surén, Dag og tid

Til toppen

Om forfatter

Richard Flanagan er født i Tasmania i 1961, der bor han fremdeles. Hans første roman Death of a River Guide vant The Australian Fiction Award og ble møtt med begeistring av internasjonal presse. Hans andre roman The Sound of One Hand Clapping ble en av de bestselgende romanene i Australias historie. For Goulds Fiskebok (den første som er oversatt til norsk, 2003) mottok Flanagan "The Commonwealth Prize" og fikk møte Dronning Elizabeth. I 2008 kom Den ukjente terrorist på norsk. I 2014 fikk han Man Booker-prisen for romanen Den smale vei til det dype nord (The Narrow Road to the Deep North), som ble utgitt på norsk våren 2015.